profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Moderne didactiek: alternatieven voor frontaal lesgeven hetkind.org/?p=64313

Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Animatie van Filosoof Krznaric: ‘Wellicht kunnen we eens beter buiten onszelf kijken’

17 september 2017

robvanderpoel

Geplaatst in: Legitimering

‘Introspectie is uit, outrospection is in,’ zegt filosoof Roman Krznaric in deze animatie. We zijn jarenlang gedrilled om in onszelf te kijken en dat heeft ons niet gelukkiger gemaakt. Wellicht kunnen we eens beter buiten ons zelf kijken. Niet naar onszelf, maar naar anderen. Maar Outrospection begint met empathie.

Outrospection begint met empathie, maar daar is niets gezelligs of lieflijks aan. Het opent nieuwe werelden. Krznaric noemt het voorbeeld van George Orwell, die uit een zeer gegoed en geprivilegieerd milieu kwam. Hij getrooste zich desondanks grote moeite om zich in te leven in het lot van anderen (de onderklasse) voor zijn boek Down and out in London and Paris. Die ervaringen zou hij zijn hele leven lang kunnen gebruiken en zouden krachtig doorklinken in de rest van zijn oevre. Dat is de kracht van outrospection, zegt Krznaric.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie