profiel

Joop Berding


joopberding
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Boekpresentatie ‘Aan het werk met Hannah Arendt’ – Rotterdam

20 september 2017

joopberding

Geplaatst in:

Waarom is het belangrijk dat tussen leraren en leerlingen een gezagsrelatie bestaat? Wat is het belang van zichtbaarheid in de ouderenzorg? Hoe bevorderen we dat professionals hun eigen organisatie kritisch blijven bevragen? Wordt ons werk niet te veel gedomineerd door maakbaarheidsdenken? Zijn we als professionals radertjes in een machine?

Prikkelende vragen en onverwachte inzichten. Hierover gaat het boek Aan het werk met Hannah Arendt, met bijdragen van docenten van Hogeschool Rotterdam, de Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, Hogeschool Utrecht en Ipabo.

In het werk van Hannah Arendt zijn vele aanzetten te vinden voor het verder doordenken van het werk van professionals in het onderwijs, de zorg en het sociaal werk. Arendt noemt arbeiden, werken en handelen als actieve bestaansvormen. Hoe kleuren deze het dagelijks werk van de professional? Zij benadrukt ook het belang van denken: doen professionals dat voldoende?

Na een introductie over Arendt en haar werk schuiven deelnemers aan bij rondetafelgesprekken over thema’s die iedere professional aangaan. Tot slot wordt de gelijknamige bundel, onder redactie van Joop Berding, gepresenteerd. De bundel verschijnt bij ISVW Uitgevers in Leusden en is na afloop van de bijeenkomst aan te schaffen.

Op 2 november wordt het boek officieel gepresenteerd op de Hogeschool Rotterdam. Deelname is gratis. Na afloop is er de mogelijkheid het boek aan te schaffen.

Via dit linkje kun je je aanmelden.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie