profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
CINOP Lentesessie in Utrecht: wat is er echt nodig in onderwijs?

22 februari 2018

Annonay Andersson

Geplaatst in:

Flexibilisering van onderwijs krijgt inmiddels vorm. Denk aan pilots leeruitkomsten, vraagfinanciering, pilots flexstuderen, keuzedelen, derde leerweg en de leerrekening. Veelbelovend! Of… is het toch vooral slechts een voorzichtig begin, een voorbode van het ontwikkelen van een wezenlijk andere kijk op ons flexibele onderwijs? Kunnen we bijvoorbeeld wel blijven denken in kwalificaties? Wat wordt het belang van vorming? En van de school als leerplek? Blijft het denken in examenscores, doorstroomcijfers en rendementen houdbaar? Kortom: wat is er nodig zodat onderwijs écht een baanbrekende en vernieuwende rol kan spelen in de uitdagingen waar de samenleving voor staat?

Keynotespreker op deze Lentesessie is Professor Dr. Joseph Kessels. Hij neemt ons mee in zijn visie vanuit de wetenschap op onderwijs dat lerenden helpt om vakbekwaam te worden, een sterke leeridentiteit te ontwikkelen en hun geloof in eigen kunnen te stimuleren. Autonomie en nieuwsgierigheid zijn daarbij sleutelwoorden. Hij schetst een vergaand perspectief op toekomstig onderwijs in een wereld van Leven Lang Leren.

Fokke Aukema vertelt over zijn voormalige functie als programmamanager Deeltijdonderwijs bij de HAN. Hier was hij verantwoordelijk voor de integrale aanpak van flexibilisering van het onderwijs voor werkenden. In 2017 Kreeg Fokke een eervolle vermelding in de ScienceGuide als een van de Top-10 ‘influencers’ in het hoger onderwijs. Momenteel is Fokke werkzaam als sectorhoofd Staf Politieacademie waar hij onder meer verantwoordelijk is voor onderwijs, bedrijfsvoering, examinering en internationalisering. Maar natuurlijk komen ook aansprekende praktijkvoorbeelden van flexibel beroepsonderwijs aan bod. Studenten lichten hun ervaring daarmee toe!

Voor wie?
De Lentesessie is voor alle professionals in de wereld van het beroepsonderwijs (zoals onderwijsmakers, beleidsmedewerkers, leidinggevenden, bestuurders) die werk willen maken van toekomstbestendig onderwijs.

Programma

Het programma wordt binnenkort op de website geplaatst.

Praktisch

De Lentesessie vindt plaats in Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1 te Utrecht.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie