profiel

Simon Verwer


Simon Verwer
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Conferentie Edutopia in Driebergen: ‘Hoe ziet jouw ideale onderwijs eruit?’

3 juni 2014

Simon Verwer

Geplaatst in:

Op vrijdagmiddag 13 juni 2014 vindt in Driebergen – in en rondom theater Maitland – de onderwijsconferentie Edutopia plaats, een initiatief van EerstdeKlas, gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Tijdens de conferentie kun je nadenken, discussiëren en leren over het onderwijs van de toekomst zonder belemmerende grenzen of kaders. Hoe ziet jouw ideale onderwijs eruit? Het is  een interactieve dag waarin sprekers (o.a. trendwatcher Ruud Veltenaar en filosofe Joke Hermsen) en workshops (o.a. eduScrum en TNO) zich afwisselen. Minister Jet Bussemaker sluit de conferentie af. Lees meer.

logoHet onderwijslandschap is continu in beweging. Nederland kent tal van scholen en schooltypen die het allemaal nét iets anders aanpakken. Al die typen onderwijs hebben één ding gemeen: ze zijn gestoeld op een bepaalde onderwijskundige methode of visie, maar bewegen zich allen binnen een vastgesteld kader. Vaak zoeken scholen de grenzen op. De kaders waarbinnen ze opereren, zorgen er wel voor dat de ruimte om écht vernieuwend onderwijs te ontwikkelen kleiner is dan wellicht gewenst.

Tijdens Edutopia krijg jij de kans om buiten die kaders te treden. Wat gebeurt er als professionals vanuit het onderwijs en bedrijfsleven de volledige vrijheid krijgen bij het inrichten van het onderwijs?

Kom op 13 juni naar Edutopia en geef vorm aan het onderwijs van de toekomst. De conferentie is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Achter deze link vind je het programma.
Aanmelden achter deze link.

Tijd: 12.30 uur – 17.30 uur.

Edutopia from Edutopia NL on Vimeo.

Eerst de Klas

Het traineeship Eerst de Klas is een gezamenlijk initiatief van onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Vijf jaar geleden zag dit programma in Nederland het levenslicht, geïnspireerd door Teach First (UK) en Teach for America. Jong talent wordt in een breed maatschappelijk perspectief opgeleid voor een managementpositie in het bedrijfsleven of voor een carrière in het onderwijs. Excellente academici krijgen via Eerst de Klas de kans om gedurende twee jaar les te geven en tegelijkertijd leiderschapscompetenties in het bedrijfsleven te ontwikkelen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie