profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Conferentie en afscheidsrede Harry Kunneman in Sint Janskerk Utrecht

17 augustus 2017

Annonay Andersson

Geplaatst in:

In samenwerking met de Universiteit voor Humanistiek organiseert het Gezelschap Waardenwerk op donderdag 5 oktober een werkconferentie ter gelegenheid van het afscheid van Harry Kunneman als hoogleraar sociale en politieke theorie aan de UvH.

De inhoud ervan wijst niet alleen naar het verleden, maar ook naar de toekomst: de conferentie brengt een groot aantal denkers en doeners bij elkaar die verwantschap voelen met centrale thema’s uit zijn onderzoek en onderwijs, zoals kritisch humanisme, normatieve professionalisering, modus drie kennis en het ontwikkelen van moreel kapitaal in organisaties. In kritische aansluiting op het boek Amor Complexitatis, dat op de dag van de conferentie verschijnt, dragen zij in leerzame wrijving bij aan het verder ontwikkelen van deze thema’s.

De openingslezing wordt gegeven door prof. dr. Frans Vosman van de Universiteit voor Humanistiek, gevolgd door een feestelijk intermezzo en een filosofisch rollenspel.

Na het intermezzo worden twaalf workshops gegeven in een ochtend- en een middagprogramma. U kunt kiezen uit zes workshops tussen 11:45 – 13:15 uur gegeven door:
(1) prof.dr. Andries Baart en dr. Wouter Kusters, (2) prof. Gert Biesta en dr. Martien Schreurs, (3) prof. Frederic Vandenberghe en dr. Marc de Leeuw, (4) prof.dr. Hans van Ewijk en dr. Gert Schout, (5) dr. Fernando Súarez Müller en drs. Marije Klomp, (6) dr. Mieke Moor en dr. Jan Nap.

Ook voor het middagprogramma kunt u kiezen uit zes workshops tussen 14:15 – 15:45 uur gegeven door:
(1) prof.dr. Cok Bakker en dr. Kees Pieters, (2) dr. Richard Brons en dr. Doortje Kal, (3) prof.dr. Tineke Abma en dr. Gaby Jacobs, (4)  dr. Bart van Rosmalen en (5) prof.dr. Henk Manschot en prof.dr. Michiel Korthals, (6) drs. Arnold van Elteren en dr. Carmen Schumann. U kunt uw keuzes kenbaar maken bij aanmelding.

De dag wordt afgesloten met de openbare afscheidsrede van Harry Kunneman, getiteld Radicaal humanisme, gevolgd door een receptie.

Zie de flyer

Aanmelding via de volgende link: https://stichtingwaardenwerk.paydro.com/conferentie-harry-kunneman

Workshops
Via de aanmeldingslink kunt u kiezen
voor een ochtend- én middagworkshop.
Begin september komt het programmaboek
met meer gedetailleerde informatie over de workshops
beschikbaar, ook op deze site.

Programma
09:30 Inloop en koffie, UCK, Domplein 4, Utrecht
10:05 Inleidende lezing door Frans Vosman
10:55 Aanbieden boek Amor Complexitatis  en ISVW-boek Werken aan trage vragen. De woorden van Harry Kunneman
11:05 Filosofisch rollenspel
11:45 Eerste ronde workshops
13:15 Lunch
14:15 Tweede ronde workshops
16:00 Afscheidsrede in de Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht
17:00 Receptie

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie