profiel

De Leerschool


De-Leerschool
Bekijk mijn profiel

twitter

Moderne didactiek: alternatieven voor frontaal lesgeven hetkind.org/?p=64313

Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Conferentie Essential Schools & oprichting community- Berghem

19 maart 2018

De-Leerschool

Geplaatst in:

Je hebt altijd al belangstelling gehad voor The Essential Schools in de VS, of misschien ben je er in de afgelopen jaren al eens geweest. Een lifechanging experience waaraan je vast nog vaak terugdenkt.

Inmiddels hebben een paar honderd Nederlandse collega’s gezien dat werken vanuit de pedagogische waarden niet alleen kán, maar ook wat het de leerlingen en de leraren oplevert om zo te mogen werken en te leven in de gemeenschappen die deze scholen hebben gecreëerd. Velen van ons hebben vaker de wens geuit om in Nederland een ‘ontmoetingsplek’ te hebben om te delen wat zij in hun eigen onderwijspraktijk hebben veranderd en/of te leren wat nog meer mogelijk is met The Ten Common Principles. Dat gaat nu al over vele ‘grenzen’ van scholen en besturen. Goed om elkaar vast te blijven houden in de prachtige verantwoordelijkheid die we naar kinderen hebben en iets meer structureel daarvoor online & live platform te bieden: dat gaan we doen!

Aan zo’n community bouwen we vanaf nu
Elk jaar in april nodigen we je uit om met andere reizigers te sparren, films te bekijken, artikelen te delen, blogs te schrijven en meer. Er zijn gastsprekers, zoveel mogelijk uit The Essential Schools in de VS, dus kennis en ervaring uit de eerste hand. Er worden workshops door Amerikaanse en Nederlandse collega’s geboden rond The Ten Common Principles. We organiseren het goede (keukentafel-)gesprek én er wordt voor een Amerikaans buffet gezorgd. We denken er over om een website aan deze gemeenschap te koppelen. Maar er kan nog veel meer……. Op de eerst volgende CES-conferentie op 18 april aanstaande horen we dan ook graag jouw ideeën.

Op 18 april a.s. ben je van harte welkom van 15.30 uur tot 19.30 uur

Locatie: basisschool de Fonkeling, Knolgroenveld 1, Berghem
Meer informatie vind je op de officiële uitnodiging.

We hebben wat geld nodig om deze Nederlandse  community op te starten, levend te houden, en (administratief) te organiseren. Om gebruik te maken van alles wat we elkaar te bieden hebben, hebben we de contributie op € 35 p.p. per jaar gesteld. Nou, daar hoef je het dus niet voor te laten!

Deze community wordt in eerste instantie opgepakt door De Leerschool (Rikie van Blijswijk) & Stichting SAAM (Edith, Martijn, Sabine).

We gaan er stiekempjes vanuit dat je graag met ons en anderen ConnectedWithCes wilt vormen!

Meld je aan bij Algemeen@saamscholen.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie