profiel

Ingrid Nagtzaam


Ingrid Nagtzaam
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 27 minuten geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Conferentie NJPV in Nunspeet: ‘Hoe tegenwind je verder brengt’

17 april 2015

Ingrid Nagtzaam

Geplaatst in:

Er is veel ruimte voor scholen om aan te sluiten bij wat kinderen werkelijk nodig hebben. Maar bemoeienis van politici en experts belemmert vaak om te doen wat je vanuit je hart graag wilt doen. Er ‘moet’ van alles en dat werkt tegen. Op donderdag 5 en vrijdag 6 november wordt op de Jenaplan-conferentie  in Nunspeet onderzocht hoe je tegenkrachten ombuigt. Op de tweedaagse – waar Paul Frissen een keynote verzorgt – is iedereen welkom.

NJPVHet is tijd om je eigen visie op onderwijs volledig de ruimte te geven. Steeds meer partijen denken, kijken en doen mee in het onderwijsproces als het gaat over opbrengst en effectiviteit van processen. Leraren hebben daardoor vaak het gevoel dat zij vooral het beleid van anderen uitvoeren. Dat geeft spanning.
De persoonlijke binnenkant komt in conflict met de professionele buitenkant. Spanning gaat ten koste van werkplezier waardoor er energie weglekt. Maar spanning kan ook de motor zijn voor de ontwikkeling van persoonlijk meesterschap. Het is juist tegenwind die een vlieger omhoog brengt.

Gastspreker en hoogleraar Paul Frissen – eerder al eens spreker op een van de Onderwijsavonden in Driebergen – licht toe hoe doorslaande regelzucht kon ontstaan en welke tegenbeweging je kunt maken. Veel docenten en schoolleiders ervaren de druk van regelgeving. Durf jij ‘niets’ te doen en je eigen gang te gaan? Hoe zorg je dat tegenwind een voordeel wordt?

paul_frissenTegenwind?
Zoek de gezamenlijkheid op en gebruik de luchtstroom die dan ontstaat!

Naast workshops, hoorcolleges en diverse doorlopende activiteiten, is er volop gelegenheid om collega’s te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen en
kennis en ervaring te delen. Het tweedaagse programma staat op de website www.jenaplan.nl Bij inschrijving voor 1 juli profiteer je van de kortingsregeling. Wil jij stormproof raken? Kom dan naar de conferentie!

Themaconferentie Vernieuwend Onderwijs
5 en 6 november

locatie Sparrenhorst
Nunspeet

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie