profiel

Rik Seveke


Rik Seveke
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 44 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
De Balie leert #1: Samen leren – Aanbevelingen uit het onderwijsveld

11 september 2014

Rik Seveke

Geplaatst in:
Een initiatiefgroep van negen docenten en schoolleiders stelden een pakket van aanbevelingen samen voor het Nederlandse onderwijs. Dat zij kunnen rekenen op de steun van de onderwijswoordvoerders van kabinetspartijen VVD en PvdA is zeker, maar daarmee zijn ze er nog niet. Tijdens deze eerste aflevering van De Balie Leert – op woensdagavond 1 oktober – wordt het initiatief uitgebreid besproken en is er ruimte voor een debat op het podium en voor prangende vragen vanuit het publiek.

Onderwijs waarin topleraren samen elke dag bezig zijn om het onderwijs te verbeteren, om zo de cognitieve, manuele, sociale en persoonlijke ontwikkeling van alle leerlingen te bevorderen en het maximale uit iedere leerling te halen. Zo is te lezen in het document: ‘Samen leren: aanbevelingen uit het onderwijs’.

De initiatiefgroep doet er alles aan om dit doel te realiseren. Ze bouwen voort op het Nationaal Onderwijsakkoord, de Lerarenagenda en de sectoraanpakken voor het primair en voortgezet onderwijs. Dit is volgens hen echter nog niet voldoende. ‘Er is op drie gebieden extra actie nodig: de verbetercultuur op scholen, de wens van toppers om leraar te worden en de rol van de beroepsgroep.’

De Balie Leert – 2e jaargang – De avond start om 20:00 uur. in De Balie in Amsterdam. De entree bederaagt 10 euro. Kaarten via deze link.

Met o.a.: Hetty Belgers, Jet Dekkers, Jelmer Evers, Ilja Klink, Rene Kneyber, Laurens van Lier, Ruud Porck, Jaap Versfelt en Eric van ’t Zelfde. Felix Rottenberg (Nederlandse PVDA-politicus en programmamaker) zal deze avond modereren.

-0-0-820-540

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie