profiel

Wilma van Esch


Wilma van Esch
Bekijk mijn profiel

twitter

Moderne didactiek: alternatieven voor frontaal lesgeven hetkind.org/?p=64313

Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Debat in Leuven: ‘Hoe belangrijk is neurowetenschap voor opvoeding en onderwijs?’

26 maart 2018

Wilma van Esch

Geplaatst in:

In kwesties van opvoeding en onderwijs wordt de afgelopen jaren regelmatig verwezen naar de hersenontwikkeling van kinderen. Steeds vaker wordt advies gesuggereerd op grond van recent neurowetenschappelijk onderzoek. Tijdens deze studienamiddag op 22 mei in het Belgische Leuven gaan sociologen, neurowetenschappers, filosofen en pedagogen in debat over de betekenis van neurowetenschappelijk onderzoek voor opvoeding en onderwijs, en het neurodiscours dat ondertussen is ontstaan.

Vragen die onder andere aan bod zullen komen zijn:

  • Welke zijn belangrijke ontwikkelingen in neurowetenschappelijk onderzoek voor opvoeding en onderwijs?
  • Kunnen resultaten uit neurowetenschappelijk onderzoek worden ‘vertaald’ naar de pedagogische praktijk?
  • Hoe verschijnen resultaten van neurowetenschappelijk onderzoek in het gepopulariseerde discours? Doet dit recht aan het neurowetenschappelijk onderzoek zelf?
  • Welke antwoorden denken ouders en opvoeders in neurowetenschappelijk onderzoek te vinden? Welke antwoorden denkt een samenleving daarin te vinden?

De studienamiddag richt zich op een breed publiek van studenten, onderzoekers/docenten hoger onderwijs, beleidsmensen, opvoedingsondersteuners, en natuurlijk ook ouders. De bedoeling is een genuanceerd verhaal te brengen over het belang van  neurowetenschappelijk onderzoek in opvoeding, onderwijs en voorschoolse voorzieningen. Voertaal van deze studiedag is Engels. Toegang is gratis, inschrijving verplicht.

Meer informatie en een inschrijflink vind je op deze website!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie