profiel

Natasja de Kroon


Natasja-de-Kroon
Bekijk mijn profiel

twitter

Gratis proeven aan Pedagogische Tact of Pedagogisch Leiderschap op 2 oktober hetkind.org/?p=59583

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Derde Onderwijsavond in Heerenveen: ‘Valt er hier nog wat te leren?’

10 februari 2015

Natasja-de-Kroon

Geplaatst in:

Op dinsdagavond 19 mei is de derde Onderwijsavond in Heerenveen, voor de zomervakantie. Nadat vorige maand Marcel van Herpen en Peter heerschop een conference verzorgden over Onderwijs & Opvoeding is het deze keer de beurt aan docente Inge Spaander en Susannah Burnette, filmmaakster. Zij maakten een documentaire die voldoende gespreksstof oplevert over goed onderwijs. Wat is namelijk goed onderwijs? Het is de vraag die deze Rotterdamse lerares zichzelf stelt en haar leerlingen liet beantwoorden.’ Deze onderwijsavond vindt opnieuw plaats in het Posthuis theater. Lees verder.

In november 2014 deed staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs de aftrap voor #onderwijs2032. De voltallige natie kreeg de vraag om mee te denken over wat jonge kinderen van nu moeten leren om in 2032 goed voorbereid de maatschappij in te gaan. Filmmaakster Susannah Burnette en Wiser formuleerden een eerste antwoord in de vorm van de documentaire-film ‘Valt er hier nog wat te leren?’ Een documentaire die is gemaakt door een docent en een groep leerlingen van een 4HAVO-klas.

De klas volgt Big Picture onderwijs, een vorm van onderwijs waarbij de leerlingen door werken aan zelfgekozen doelen en onderwerpen zelf sturing geven aan een deel van hun onderwijs. De leerlingen brengen in beeld wat zij goed vinden aan hun onderwijs en docenten, ouders en deskundigen reageren er op. De documentaire geeft daarmee een inkijkje in een bijzonder onderwijsconcept en draagt tegelijkertijd bij aan het onderwijsdebat in Nederland.

posthuisss19 mei: Onderwijsavond Heerenveen

Adres: Posthuis Theater, Fok 78 in Heerenveen

Tijd: 19.00 uur – 22.00 uur

Kosten: 7,50 euro.

Aanmelden via: info@posthuistheater.nl

 

Over Onderwijsavonden in Heerenveen

Natasja de Kroon reist heel Nederland door voor haar werk als trainer, coach en Geluksvogel. In Driebergen laat ze zich inspireren door sprekers op Onderwijsavonden, door deelname aan conferenties en door in gesprek te gaan met andere onderwijsbetrokkenen en collega-bloggers. Maar dat kan natuurlijk in Heerenveen ook. Inspiratie, legitimatie en verbinding op weg naar goed onderwijs. In een noordelijke platform en leergemeenschap. Natasja gaat ervoor.

‘Met veel plezier rijd ik een paar keer per jaar naar Driebergen om een onderwijsavond van hetkind bij te wonen. Het is de moeite waard, elke keer opnieuw. Maar het is wel ver. En dat merk je. Keer op keer valt me op dat mijn collega”s uit het hoge Noorden  ondervertegenwoordigd zijn. Voor mij reden om eens te gaan praten met de directeur van het Posthuistheater, Gerard Wolters.

Wat zou het immers mooi zijn om al die inspiratie die ons in Driebergen wordt geboden naar Heerenveen te halen?! En om ook in Heerenveen het gesprek over onderwijs op gang te brengen te houden?!

Met de onderwijsavonden hoop ik mensen die het onderwijs een warm hart toedragen te bereiken. Na afloop is er volop ruimte voor een gesprek onder het genot van een drankje. Op dinsdagavond 10 maart organiseer ik al – met ondersteuning van hetkind en het Posthuistheater de eerste onderwijsavond, met de vertoning van de Onderwijsfilm van het jaar, Alphabet. Op 13 april staan Marcel van Herpen en Peter Heerschop – tv-maker en cabaretier – op het podium. En nu dus deze documentaire.

  • 10 maart          Documentaire Alphabet, van Erwin Wagenhofer                                                                           Prijs: 7,50 euro
  • 13 april             Marcel van Herpen en Peter Heerschop over Onderwijs en Opvoeding                                    Prijs: 20 euro
  • 19 mei              Valt er hier nog iets te leren (eventueel in combinatie met de uitzending van Tegenlicht)    Prijs:  7, 50 euro.
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie