profiel

Lisa Oskamp


Lisa Oskamp
Bekijk mijn profiel

Liesbeth Breek


Liesbeth Breek
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Derde Onderwijscafé Alkmaar leert: ‘Hoe maak je leerlingen nieuwsgierig?’

16 september 2015

Lisa Oskamp

Geplaatst in:

Op 29 oktober organiseren VO-docenten Lisa Oskamp en Liesbeth Breek alweer hun derde Onderwijscafé in Alkmaar. Deze keer is het thema Denkvaardigheden en de centrale vraag: ‘Hoe maak je leerlingen nieuwsgierig?’ Tijdens de avond zullen drie deelnemers dieper ingaan over de betekenis van het thema en is er daarnaast veel ruimte voor uitwisseling. De entreeprijs is 5 euro en aanmelden kan via alkmaarleert@gmail.com.

Informatie uitwisselen, ontmoeting en in gesprek gaan met elkaar: dat is waar docenten in basis- en voortgezet onderwijs gewoonlijk niet aan toekomen. Dat  merkten ook Liesbeth Breek en Lisa Oskamp, beide docent in het voortgezet onderPosterAlkmaarLeert08092015wijs in Alkmaar en initiatiefnemers van ‘Alkmaar leert!’

Toen de minister een oproep deed om mee te denken over het onderwijs van 2032 doken overal in de media de woorden denkvaardigheden en nieuwsgierigheid op. Maar wat zijn nu de individuele verhalen van docenten én leerlingen als we het hebben over denkvaardigheden en nieuwsgierigheid in het onderwijs?

Denkvaardigheden in het onderwijs: hoe stimuleer je de nieuwsgierigheid van leerlingen?  Dit is het thema dat centraal zal staan tijdens deze derde onderwijsavond, die bedoeld is voor docenten van primair en voortgezet onderwijs, maar zeker ook voor ouders, schoolleiders en verdere belangstellenden.

De avond wordt gevuld met een aantal korte presentaties van onderwijsmensen die vertellen wat nieuwsgierigheid in het onderwijs voor hen betekent. Daarnaast zal er deze avond ruimte zijn voor ontmoeting en gesprekken met elkaar.

Wat: Onderwijscafé Alkmaar leert!

Waar: Wijk- en ontmoetingscentrum De Eenhoorn, Verdronkenoord 44, 1811BG te Alkmaar (op loopafstand van station Alkmaar). Hier is meer informatie over parkeren en toegankelijkheid.

Wanneer: 29 oktober, inloop vanaf 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur.

Wie: docenten PO en VO, ouders, schoolleiders en andere belangstellenden

Aanmeldenalkmaarleert@gmail.com. Toegangsprijs is 5 euro.

Volg ons ook op Twitter: @alkmaarleert

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie