profiel

Sabine Plamper


Sabine Plamper
Bekijk mijn profiel

Hanneke Saaltink


Hanneke Saaltink
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
‘Van dertig identieke werkjes naar eigen verhalen, verbeelding en onderzoek’ Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van jouw onderwijs?

21 oktober 2016

Sabine Plamper

Geplaatst in:

Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van het onderwijs? Vier zaterdagen (vanaf 20 januari 2018) besteden Sabine Plamper en Hanneke Saaltink aandacht aan deze vragen op een nascholingstraject op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kunsteducatie en kinderen.

© Sabine Plamper zandtekenerIn deze vierdaagse cursus zijn materiaalonderzoek, ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk. Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen en versterken. Met opdrachten die je eigen creativiteit aanspreken ervaar je zelf de meerwaarde van het doormaken van een rijk creatief proces. Deze praktijkscholing focust op beeldende kunst en geeft een helder theoretisch kader waarbij nieuwe inzichten uit de vakliteratuur en atelierpraktijk aan bod komen. Cursisten worden uitgenodigd om gebruik te maken van elkaars expertise en samen te werken aan plannen voor de eigen beroepspraktijk.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kunsteducatie en kinderen. Docenten die zich in duo’s aanmelden (vakleerkracht met leerkracht samen) krijgen ieder 10% korting op het cursusgeld.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door Sabine Plamper en Hanneke Saaltink.

Sabine Plamper (1972) is cultuurpedagoge en (mede)auteur van het boek Begrijpen met je handen, een andere kijk op kind en creativiteit. Ze heeft ruim vijftien jaar ervaring met het werken met kinderen in ateliers en geeft trainingen en lezingen op het gebied van kind en creativiteit.
www.atelierineenkoffer.nl

Hanneke Saaltink (1961) is beeldend kunstenaar, leerkracht in het primair onderwijs en blogger over kunst en onderwijs. Sinds 2007 zet zij kunsteducatieve projecten op. In 2011 voltooide zij haar masterstudie Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
www.hannekesaaltink.nl

Data: vier zaterdagen, op  20, 27 januari en 17, 24 maart 2018.
Vooraankondiging: In 2018 vind de jaarlijkse scholing plaats op 20, 27 januari en 17, 24 maart 2018
Tijd: 9.30-16.30 uur
Locatie: MK 24, Mauritskade 24, Amsterdam, vlakbij metrostation Wesperplein en het Oosterpark.
Kosten: • € 675 per persoon, incl. 21% btw, materiaal, reader en lunch*
• € 575 voor AHK-alumni

Aantal deelnemers: max. 20 personen, bij te weinig deelname kan de cursus komen te vervallen
Certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Aanmelding: stuur een e-mail met een korte beschrijving van je motivatie en huidige functie naar Alyda Buik, <alyda.buik@ahk.nl> onder vermelding van:
deelname ‘Ook kunstenaars koken met water’

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie