profiel

Hanny van Putten


hartwijs
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Documentaire Alphabet in Haren: ‘Onderzoek en vertaling naar mens-zijn in regulier onderwijs

20 januari 2015

hartwijs

Geplaatst in:

‘Samen zoeken naar mogelijkheden om de zelf-lerende mens in het reguliere onderwijs meer ruimte te geven.’ Heleen Fluitman en Hanny van Putten gebruiken de film Alphabet om het gesprek los te maken en leraren en schoolleiders terug te leiden naar hun waarden, de verantwoordelijkheid die erbij hoort en de verbondenheid.  Op vrijdag 23 januari is er een aftrap in Haren, kort onder Groningen. De veelbesproken documentaire staat centraal, daar omheen zal er een programma plaatshebben. De kosten bedragen 65 euro, incl maaltijd en de middag/avond duurt van 15.00 – 21.00 uur. Lees meer.

In het onderwijs broeit het al jaren en nu is de tijd rijp om mee te gaan in de veranderingen die door de mens worden gevraagd. Hoe het vernieuwde onderwijs eruit gaat zien, weet niemand. Wel weten we dat het anders zal zijn dan onderwijs ooit is geweest, omdat de basis anders is: uitgaan van het zelflerende vermogen van de mens. Het onderwijs zal dit mogen faciliteren i.p.v. voorschrijven, waardoor de deelnemer zich mag ontwikkelen naar eigen inzichten, behoeften en verantwoordelijkheid.

Sir Ken Robinson: “If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original.”

Het is een prachtige zoektocht waarin (zelf-)respect, eigenwaarde en (zelf-)vertrouwen een belangrijke rol spelen, naast verbinding, begrip, zachtmoedigheid en geduld. Om bovenstaande te stimuleren, organiseert LeerKrachtLijn in het onderwijs bijeenkomsten onder de noemer LEREND LEVEN. Daarbij wordt gebruik gemaakt van docufilms: zoals Alphabet en Schooling the world. Het zijn beide films die de kijker uitnodigen kritisch te kijken naar de effecten van het huidige prestatie-gerichte onderwijs.

De film alleen kijken is niet genoeg, we zoeken met name de verdieping en de vertaling op naar je eigen onderwijspraktijk.

m_alphabet_affiche-70x100angVrijdag 23 januari

De tijden zijn: 15.00 – 21.00 uur

Aanmelden: www.leerkrachtlijn.nl
Investering: € 65,-­‐ incl. maaltijd.
Studenten krijgen 50% korting.

Adres: Kerklaan 30, 9751 NN Haren (De Biotoop van Haren -­‐ vleugel F)

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie