profiel

Hanny van Putten


hartwijs
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Pesten zou je de leerkracht kunnen verwijten, maar feit is dat het instituut onderwijs zélf kwetsbaar maakt voor pe hetkind.org/?p=59788

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Documentaire Alphabet in Meppel: ‘Onderzoek en vertaling naar mens-zijn in regulier onderwijs

16 december 2014

hartwijs

Geplaatst in:

Op woensdagmiddag 4 februari zal in Meppel de documentaire Alphabet als vertrekpunt dienen voor onderzoek naar de mogelijkheden om het mens-zijn in het regulier onderwijs meer ruimte te geven. De bijeenkomst vindt plaats op Stenden Pabo Meppel i.s.m. met LeerKrachtLijn en is bedoeld voor alle medewerkers in het primair onderwijs en studenten van de Pabo. De kosten bedragen 35 euro en de middag duurt van 12.00 – 17.00 uur. Lees meer.

m_alphabet_affiche-70x100angIn het onderwijs broeit het al jaren en nu is de tijd rijp om mee te gaan in de veranderingen die door de mens worden gevraagd. Hoe het vernieuwde onderwijs eruit gaat zien, weet niemand. Wel weten we dat het anders zal zijn dan onderwijs ooit is geweest, omdat de basis anders is: uitgaan van het zelflerende vermogen van de mens. Het onderwijs zal dit mogen faciliteren i.p.v. voorschrijven, waardoor de deelnemer zich mag ontwikkelen naar eigen inzichten, behoeften en verantwoordelijkheid.

Sir Ken Robinson: “If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original.”

Het is een prachtige zoektocht waarin (zelf-)respect, eigenwaarde en (zelf-)vertrouwen een belangrijke rol spelen, naast verbinding, begrip, zachtmoedigheid en geduld. Om bovenstaande te stimuleren, organiseert LeerKrachtLijn in het onderwijs bijeenkomsten onder de noemer LEREND LEVEN. Daarbij wordt gebruik gemaakt van docufilms: zoals Alphabet en Schooling the world. Het zijn beide films die de kijker uitnodigen kritisch te kijken naar de effecten van het huidige prestatie-gerichte onderwijs.

Yakamoz Karakurt, VWO-studente: “Iedereen weet dat de school niet het echte leven is. Mijn leven bestaat echter alleen uit school. Ergens is dus iets misgegaan…..”

LeerKrachtLijn en Stenden Pabo Meppel onderzoeken mogelijkheden om het mens-­‐zijn in het reguliere onderwijs meer ruimte te geven, a.d.h.v. docufilm Alphabet. voor medewerkers in het primair onderwijs. De film alleen kijken is niet genoeg, we zoeken met name de verdieping en de vertaling op naar je eigen onderwijspraktijk.

Woensdag 4 februari 2015

Bestemd voor: Medewerkers in het primair onderwijs en PABO studenten Stenden

Plaats: Pabo Meppel – Van der Duyn van Maasdamstraat 1 – 7942 AT Meppel
Tijd: 12:00 – 17.00 – inloop vanaf 11:45 uur.
Aanmelden: voor 31 januari 2015. Maak gebruik van de aanmeld-button in deze pagina.

De flyer
De trailer
De persmap van Alphabet

Investering:  Medewerkers Primair Onderwijs: € 35,- p.p.   Studenten buiten Pabo-Meppel krijgen 50% korting. Studenten van Pabo-Meppel melden zich aan bij Mw. B. Wink; voor hen is deelname gratis.De bedragen zijn inclusief BTW, koffie/thee en materiaal.
Na je aanmelding krijg je een bevestigingsmail met nadere informatie.

LeerKrachtLijn biedt procesbegeleiding bij veranderingen in mens en organisatie.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie