profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 8: ‘Dreamschool’ hetkind.org/?p=59552

Ongeveer 47 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Documentaire Citostress, nu ook bij Arminius in Rotterdam: ‘Hoe kom je tot een zo goed mogelijk schooladvies?’

25 maart 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Op dinsdagavond 7 april wordt de de documentaire Citostress vertoond in het Rotterdamse Arminius. Aansluitend vindt een een gesprek plaat met regisseur Ingeborg Jansen, leerkrachten, leerlingen, schooldirecteuren en publiek over de vraag: hoe kom je tot het beste schooladvies? Over de documentaire, waarin twee Rotterdamse scholen een jaar lang zijn gevolgd,  is eerder geschreven door een aantal bloggers van hetkind. De avond begint om acht uur en de entree is 5 euro.

Citostress poster DEF (2)Elk jaar komen kinderen van groep 8 mét hun ouders in dezelfde snelkookpan terecht: welke middelbare school gaat het worden en vooral ook welk niveau wordt geadviseerd? Wordt het VMBO, HAVO of VWO? De Citotoets en het advies dat de docent een leerling meegeeft, zijn daarbij allesbepalend. In de documentaire Citostress van Ingeborg Jansen worden de leerlingen, leerkrachten en ouders van twee groepen 8 uit Rotterdam, die van De Kralingsche School in Noord en de Agnesschool in Zuid, gedurende een jaar gevolgd terwijl zij zich voorbereiden op de Citotoets. Op deze avond vertonen we de documentaire en praten we daarna met regisseur Ingeborg Jansen, de leerkrachten, leerlingen en ouders uit de documentaire.

Debat
Aansluitend gaan we in gesprek met wethouder van Onderwijs Hugo de Jonge (onder voorbehoud), beleidsmakers, schooldirecteuren, docenten en ú over de vraag: hoe kom je tot een zo goed mogelijk schooladvies? Tot vorig jaar was de Citotoets de belangrijkste graadmeter, nu is door een wetswijziging het schooladvies zwaarwegender geworden. Wat betekenen deze nieuwe ontwikkelingen voor de jaarlijkse dans om de middelbare scholen in Rotterdam? Wat zijn de eerste ervaringen van docenten met deze nieuwe werkwijze? Komen met deze nieuwe opzet Rotterdamse leerlingen op de juiste scholen terecht of zijn extra maatregelen nodig?

Met Ingeborg Jansen, de docenten, leerlingen en ouders uit de documentaire, wethouder Hugo de Jonge (onder voorbehoud), Marcel van der Knaap (voorzitter LMC en woordvoerder regiegroep Plaatsingswijzer), Erik Zevenbergen (directeur Libanon Lyceum en lid werkgroep Plaatsingswijzer), Daaf van de Wege (directeur basisschool De Vierambacht en lid werkgroep Plaatsingswijzer), Joke Rutger, (kwaliteitsmedewerker Stafbureau Samenwerkende Vrije Scholen Zuid Holland.) Irene van Kesteren (beleidsadviseur/ programmanager FOKOR en lid regiegroep Plaatsingswijzer).

Dinsdag 7 april | 20 u
entree 5,00 | Studenten- of Rotterdampas 2,50
locatie: Arminius | Museumpark 3 | Rotterdam

WEBSITE & KAARTEN

Deze avond is georganiseerd door Arminius i.s.m. Zeppers.

Blogs n.a.v. Citostress

Na documentaire Citostress: ‘We zijn echt de weg kwijt in het onderwijs’

‘Een grafiek is niet hetzelfde als een kind’

Over tafeltjesavonden en praten met het kind: ‘En , wat zei de juf?’

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie