profiel

Inge Spaander


Inge Spaander
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 4: De kinderen van juf Kiet hetkind.org/?p=59470

Ongeveer 10 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Documentaire ‘Valt er hier nog wat te leren?’ in The Movies in Dordrecht: drie voorstellingen!

4 december 2014

Inge Spaander

Geplaatst in:

Op dinsdagavond 16 december 2014 draait de onderwijsdocumentaire ‘Valt er hier nog iets te leren?’ in The Movies (Nieuwstraat 60-62) in Dordrecht. In samenwerking met Wiser Film maakte docente Inge Spaander en haar leerlingen klas 4HAVO een documentaire over werken en leren in een vernieuwend onderwijsconcept.  Ook Inge geeft haar eigen deel vorm, zij onderzoekt onder meer de rol en invloed van de docent en het doel van goed onderwijs. ‘Met de documentaire willen we het onderwijsdebat in Nederland een nieuwe impuls geven.’ In Dordrecht zal er ook op 13 en 14 januari en vertoning plaatsvinden. Lees verder.

valttOp 26 november 2014 ging de onderwijsdocumentaire ‘Valt er hier nog wat te leren?’ in première in een uitverkochte Cinerama in Rotterdam. Gemaakt door docente Inge Spaander en haar leerlingen om het debat over goed onderwijs te voeden. Het enthousiasme is groot. Dinsdagavond is er al een vervolg in Dordrecht,  Op initiatief van onderwijsbetrokkene Gertjan Kleinpaste die contact opnam met producente Susannah Burnette en Inge. Want de film is ook beschikbaar voor vertoningen door het land: op scholen, verenigingen, onderwijsorganisaties en –behartigers. Ter aanvulling en inspiratie op een reeds geplande programmering of als zelfstandig dagdeel/avond. De makers leiden desgewenst een inhoudelijke programma eromheen

U kunt contact opnemen met de producent/regisseur, Susannah Burnette, Wiser Film: info@wiserfilm.nl, 06 – 4137 2921 of
Inge Spaander, Lentiz Kastanjecollege: ispaander@lentiz.nl

Algemeen
Vier jaar geleden begon het Lentiz Kastanjecollege in Maassluis aan een nieuw avontuur. Een groep HAVO leerlingen en Inge Spaander, als hun docent, gingen als eerste HAVO groep de Big Picture uitdaging aan: passiegestuurd onderwijs en een individueel leerplan voor iedere leerling. In deze klas leren leerlingen zelfstandiger en autonomer dan in regulier onderwijs. Ze geven een deel van hun onderwijs zelf vorm door zelfgekozen projecten en lopen vanaf het begin stage.

Inge en de leerlingen zoeken continu de balans tussen dat wat ze samen belangrijk vinden om te leren en dat wat ze moeten leren om een diploma te kunnen behalen. Volgend jaar doen ze examen, dus dit is het moment voor reflectie.

In samenwerking met Wiser Film maken zij een documentaire over werken en leren in een vernieuwend onderwijsconcept. Net als in hun dagelijkse onderwijspraktijk bepalen én maken de leerlingen de inhoud van hun deel van de film zelf. Ook Inge geeft haar eigen deel vorm, zij onderzoekt onder meer de rol en invloed van de docent en het doel van goed onderwijs. In de zoektocht van docent en leerlingen komen ook andere betrokkenen aan bod. Stagebedrijven, ouders en deskundigen geven een impuls aan de zoektocht.

Met de documentaire willen we het onderwijsdebat in Nederland een nieuwe impuls geven. We maken zichtbaar welke initiatieven er in Nederland zijn en geven het woord aan ervaringsdeskundigen.

Valt er hier nog wat te leren

Voor 5 euro kunt u daarbij zijn. Reserveren via het responseformulier op: www.lerenmetpassie.eu

16 december 2014 om 20.00 uur

Vertoning documentaire en nagesprek met
Inge Spaander (leerkracht uit de film)
Susannah Burnette (documentairemaakster)

13 en 14 januari 2015 om 20.00 uur

Vertoning van de documentaire en nagesprek met
experts op het gebied van Big Picture en/of gepersonaliseerd leren.

De trailer

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie