profiel

Jasja van den Brink


Jasja van den Brink
Bekijk mijn profiel

twitter

Luister! En het kind geeft zijn ‘handleiding’ prijs hetkind.org/?p=59537

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Down to Earth, in Driebergen: een film met betekenis voor onderwijs, samenleving en jouw leiderschap

5 september 2016

Jasja van den Brink

Geplaatst in:

De documentaire DOWN to EARTH wordt op 15 oktober vertoond in het Maitland-theater in Driebergen. De film nodigt uit tot dialoog over de opdracht die we onszelf geven in onderwijs en als burger van onze samenleving. DOWN to EARTH is inmiddels bekroond met diverse awards op internationale filmfestivals. De makers hopen in gesprek te komen met scholen, bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan een sustainable wereld en levensstijl. Lees meer en bestel je kaarten.

63313e6375504406f452047d28b8d48eDOWN to EARTH is een film gemaakt door een Nederlandse familie, een gezin met drie kinderen, die op zoek ging naar een nieuw perspectief op onze doorgedraaide wereld. Gedurende vier jaar leefden ze bij Indianen in Noord Amerika waar het idee werd geboren de wijsheid van de ouderlingen vast te leggen. Ze trokken daarop een jaar rond de wereld, op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volkstammen op zes continenten.  De makers zien dat de documentaire een aanzet biedt voor persoonlijke ontwikkeling/bewustwording, dan wel een opdracht herbergt voor het onderwijs van de toekomst. Niet zozeer ‘flipping the system’, maar van ego naar eco. Of, om de woorden van Carol Campbell te gebruiken “Teaching needs to transform from a hierarcy to an ecosystem’.

Regisseur Rolf Winter heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en kwam er achter dat mooie systemen en plannen niet bepalen of een bedrijf succesvol is of niet, maar dat bijvoorbeeld het onderling vertrouwen en het ‘hart’ van de leider bepalend is.

De filmvertoning wordt georganiseerd door het blad Happinez.
En vindt plaats tussen 13.00 uur en 17.00 uur, met Q&A met filmmakers, meditatie en verder… lees hier.

Voor kaarten en aanmelden , klik hier.

http://www.downtoearthfilm.com

Hier alvast een voorpoefje:

Down to Earth – Retrieving our true human potential | Rolf Winters | TEDxZurich

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie