profiel

Baukje Van der Veen


Baukje Van der Veen
Bekijk mijn profiel

twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Festival in Amersfoort: over Ouderkracht en inclusie in het onderwijs

2 mei 2014

Baukje Van der Veen

Geplaatst in:

Op zaterdag 31 mei 2014 organiseert Stichting Perspectief  een Ouderkrachtfestival; een dag over ouderkracht en inclusie in het onderwijs. Deze dag vindt plaats op Kinderbelevingscentrum Bzzzonder in Amersfoort. Op originele en beeldende wijze laten we de inzichten en opbrengsten zien van twee jaar Van hinderpaal naar mijlpaal. In dit project gingen we samen met gezinnen op zoek naar manieren om hindernissen die kinderen in het onderwijs tegenkomen, om te zetten in mijlpalen. Hier kun je meer lezen over hoe we daaraan hebben gewerkt. Lees meer en meld je aan.

HinderpaalMijlpaalLogoUitnodiging: ouderkracht en inclusie in het onderwijs!

  • Heb je interesse in goed onderwijs in een reguliere setting voor álle kinderen?
  • Wil je bereiken dat ouders en school beter samenwerken?
  • Vraag je je af hoe kinderen barrières in hun schoolloopbaan kunnen omzetten insucceservaringen?
  • Wil je krachten bundelen en inspiratie opdoen?

Kom dan naar deze prikkelende dag. Op originele en beeldende wijze laten we de inzichten en opbrengsten zien van twee jaar Van hinderpaal naar mijlpaal.  Hier kun je meer lezen over hoe we daaraan hebben gewerkt.
 De verhalen, ervaringen, tips, aanbevelingen en ideeën van ouders, kinderen en scholen komen uitgebreid aan bod. Ook zullen er twee bezielde en vernieuwende sprekers zijn die belangeloos aan deze dag bijdragen: Jan Ruigrok van Rigardus en Gerard de Jong van NIVOZ.

Voor wie? 

  • Voor ouders, kinderen, jongeren en hun persoonlijke en professionele netwerk, dus neem als je wil je kennissen, vrienden, begeleiders, collega’s, leerkrachten en schoolleiders mee!
- Voor professionals op het gebied van inclusief onderwijs en passend onderwijs
- Voor bestuurders, schoolleiders en beleidsmedewerkers die zich bezighouden met ontwikkeling en kwaliteit van onderwijs en met het vergroten van ‘ouderbetrokkenheid’
- Voor alle andere mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp inclusie in het onderwijs en hoe we goed onderwijs voor álle kinderen mogelijk kunnen maken in hun eigen buurt.

Kinderen zijn ook van harte welkom! Er is een theatraal en creatief kinderprogramma.

gif persWaar?

Inclusief kindercentrum Bzzzonder Amersfoort.  van 10:15 uur tot 16:00 uur. Verdere details over adres en routebeschrijving ontvangt u na aanmelding. Een uitnodiging met uitgebreidere informatie vindt u hier.

Aanmelden?

Meld u aan vóór 19 mei via het aanmeldingsformulier.

Deze dag is ook de afsluiting van het Perspectief-project Van hinderpaal naar mijlpaal. Dit project is mogelijk gemaakt door NSGK. Daarnaast zijn partners van het project: Eigen Kracht Centrale, HAVOplus / Stichting Volgbaar Onderwijs, Hogeschool Windesheim Flevoland, Stichting Verzorgd.

Van Hinderpaal naar Mijlpaal

Het project wil barrières in de schoolcarrière van kwetsbare kinderen opheffen. Het boort kracht aan van kinderen, ouders en netwerk en vergroot hun zeggenschap met als doel: meedoen op de gewone school. Het loopt van 1 september 2012 tot 1 juli 2014.
Lees meer of bekijk de prezi.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie