profiel

Simone Mark


Simone Mark
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Geluk raakt je, voorstelling door Simone Mark en Vincent Bijlo in Eindhoven

17 februari 2016

Simone Mark

Geplaatst in:

Vanaf onze geboorte leven we in contact met anderen. Iedereen wordt gelukkig van een goede aanraking. Maar lichamelijk contact verliest meer en meer zijn vanzelfsprekendheid. Een badmeester, een begeleider in de kinderopvang, pastoors, imams… incidenten hebben ons in een (fysieke) kramp gebracht. En dat in een tijd waarin opvoeding juist om meer verbondenheid vraagt.

bijloscreenshotPedagoge Simone Mark, schrijfster van het boek Pedagogisch contact, en cabaretier Vincent Bijlo vertaalden de vertwijfeling rond fysiek contact binnen professionele, pedagogische relaties in de voorstelling Geluk raakt je!

Voor wie?

Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Fontys Hogeschool Pedagogiek en Muziekgebouw Eindhoven nodigen leerkrachten, schooldirecteuren, medewerkers in de kinderopvang en iedereen die het onderwijs en opvoeding een warm hart toedraagt uit om samen met Simone en Vincent op zoek te gaan naar een nieuwe balans in lichamelijk contact.

Vincent Bijlo en Simone Mark

Cabaretier Vincent Bijlo is vanaf zijn geboorte blind, maar ziet als geen ander wat er zich in de wereld afspeelt. Hij praat, schrijft en maakt grappen. Humor is voor Bijlo ademhalen. Hij kan niet zonder, hij kan niet anders.

Pedagoog Simone Mark is vanaf haar geboorte in contact met zichzelf en de wereld om haar heen. Ze is gefascineerd door menselijke interacties en accepteert niet dat leraren en begeleiders met hun handen op hun rug (moeten) opvoeden. Kinderen en háár kinderen geven haar levensenergie. Zij kan niet zonder, zij kan niet anders.

Datum en aanvang

dinsdag 22 maart
aanvang 20.00 uur
Muziekgebouw, Grote zaal

Kaarten: 10 euro, te bestellen via Muziekgebouw Eindhoven

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie