Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Pedro de Bruyckere


Pedro de Bruyckere
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Groninger Onderwijsdag: ‘De startende leerkracht, prikkelen & ontwikkelen!’

13 oktober 2016

Pedro de Bruyckere

Geplaatst in:

Om goede leerkrachten te behouden voor het onderwijs moet worden geinvesteerd, op bestuursniveau, door directie, collega’s en de leerkracht zelf. De worstelingen, kwetsbaarheden, zorgen en uitdagingen die hierbij komen kijken komen aan de orde tijdens de vierde Groninger Onderwijsdag (GROND): de startende leerkracht, prikkelen & ontwikkelen!  

hanzehogeschoolDe GROND vindt plaats op woensdag 9 november 2016 van 15.00 tot 17.30 uur bij Hampshire Hotel Plaza Groningen. Deelname aan de GROND is kostenloos. Aanmelden is echter wel noodzakelijk. Het aanmeldformulier vindt u hier!

PROGRAMMA
14.30
Inloop met koffie en thee

15.00
Opening

15.05
Heidi Rubingh, projectleider ‘de Startende Leerkracht’

15.15
Pedro de Bruyckere
‘It takes a whole village to raise a child’
Bijna alles heeft invloed op het leren van een kind. Hierbij denken we vaak aan de klas en de leerkracht, maar het is niet enkel wat in de klas gebeurt. Het team, de school, de omgeving speelt ook een cruciale rol. Als je zoals het spreekwoord effectief een heel dorp nodig hebt om een kind op te voeden, dan is het interessant om te kijken hoe deze invloed speelt en hoe je deze zo positief mogelijk maakt. Dit principe is ook van toepassing op startende leerkrachten. Het hele team doet mee met de inductie! 
Pedro de Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en is een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur. Hij doctoreert aan de universiteit van Antwerpen over authenticiteit in het onderwijs.

16.00
Film ‘de Startende Leerkracht’

16.05
Rik Spann
“De Kunst van het Kantelen”
Via pop, rock, soul, funk, jazz en blues

Funky inspiratie van Rik Spann over anders denken, aanpakken en opbloeien voor kansgerichte professionals, teams en organisaties.

16.10
Pauze

16.30
Workshops

17.30
Napraten en netwerken met een drankje & hapje

WORKSHOPS
Na de pauze kunt u een workshop bezoeken. U hoeft zich vooraf niet aan te melden voor de workshop. Op de dag zelf, tijdens de ontvangst of in de pauze haalt u bij de registratiebalie een toegangskaart voor de workshop van uw keuze. Een overzicht van de workshops vindt u hier!

Voor meer informatie en het programma, zie www.hanze.nl/grond.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie