profiel

Arie C. de Bruin


Arie C. de Bruin
Bekijk mijn profiel

twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Groninger Onderwijsdag over talentherkenning en -ontwikkeling

17 maart 2016

Arie C. de Bruin

Geplaatst in:

Ieder kind wordt geboren met een talent, iets waar hij/zij erg goed in is. Karaktereigenschappen en de omgeving van het kind dragen bij aan de herkenning en ontwikkeling van talent. Maar wat verstaan we nou precies onder talent? Welke handvatten zijn er vanuit de sociale wetenschappen, het bedrijfsleven en het onderwijs om talent te herkennen, te stimuleren en te ontwikkelen? Hoe kunnen we samen het talent van een kind tot volle bloei laten komen?

De derde editie van de GRoninger ONDerwijsdag (GROND) staat in het teken van ‘Talentherkenning en –ontwikkeling’ en vindt plaats op woensdag 20 april 2016 bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen. Het belooft een indrukwekkende middag te worden over een eigentijds thema, met ruimte voor ontspanning en talent met een knipoog!
Leerkrachten, docenten, intern begeleiders, teamleiders, bestuurders, school- en bovenschoolse directeuren en beleidsmedewerkers zijn van harte welkom!

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur
Inloop

14.00 uur
Welkom door Peta de Vries, dean Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen

14.05 uur
Fouten maken mag!
Door: Arie de Bruin: pedagoog en voorzitter van de Janusz Korczak stichting, heeft tevens 44 jaar ervaring in het onderwijs als leraar en directeur.

“In het onderwijs worden kinderen vaak afgerekend op hun fouten en er worden weinig mogelijkheden geboden om een fout het startpunt te laten zijn van een nieuwe ontwikkeling.” Arie de Bruin vertelt over talentontwikkeling bij kinderen vanuit de pedagogiek van Janusz Korczak en de rol die toetsen daarbij kunnen spelen. Hij stelt dat kinderen veelal onderschat worden: “Het zijn volwaardige mensen met talenten, en zelf eigenaar van hun ontwikkeling en leerproces.”

14.50 uur
Open Your Mind
Door: De Zandtekenaar

15.05 uur
Ik wist niet dat ik ’t in me had…
Door: Jolijn Creutzberg (1962), studeerde bedrijfskunde aan de RUG en is sinds 1994 zelfstandig ondernemer. In november 2012 startte ze met Van Hulley, een naaiatelier in Groningen waar vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt van een favoriete-maar-versleten overhemd of van het miskoop-van-het-jaar bloesje een boxershort maken.
​​​
Jolijn Creutzberg vertelt hoe ze met haar sociale onderneming ‘Van Hulley’ haar eigen talenten optimaal benut. En die inzet om de talenten van de vrouwen van Van Hulley naar boven te brengen​.

15.25 uur
Pauze

15.50 uur
Workshopronde 1

16.30 uur
Workshopronde 2

17.10 uur
Borrel

​Workshops
Er zijn twee workshoprondes. U kunt op de dag zelf kiezen uit 5 workshops, hiervoor haalt u tijdens de ontvangst of in de pauze een toegangskaart bij onze ontvangst. U hoeft zich dus niet vooraf in te schrijven voor een workshop. Een overzicht van de workshops vindt u hier​.

Aanmelden
Deelname aan de GROND is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Informatie
Voor vragen over de GROND kunt u contact opnemen met Lisette Schrage via telefoonnummer (050) 595 55 18 of e-mail l.schrage@pl.hanze.nl.

De GRoninger ONDerwijsdagen worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW via het project ‘Versterking Samenwerking’Opleidingsschool en scholen’

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie