profiel

Gert Biesta


Gert-Biesta
Bekijk mijn profiel

Dick van der Wateren


Dick van der Wateren
Bekijk mijn profiel

Hartger Wassink


Hartger Wassink
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Het curriculum en de geëngageerde leerling: studieochtend in Driebergen

9 april 2015

Gert-Biesta

Geplaatst in:

Hoe kunnen we leerlingen in hun leerproces weer engageren met zichzelf en de wereld? Wat moet een school daarvoor aanbieden? Welke vormen kunnen we daarvoor kiezen? En wat vraagt dat van de leraar? NIVOZ organiseert een studieochtend – op donderdag 28 mei in Driebergen – om deze grote vragen met elkaar te bespreken, en te verbinden met de context van de eigen school. Dick van der Wateren en Gert Biesta zullen beiden een korte inleiding houden. In het tweede gedeelte gaan deelnemers concreet aan de slag met hun eigen onderwijs. De ochtend is bedoeld voor actieve leraren in po en vo, voor lerarenopleiders, leidinggevenden en beleidsmakers in het onderwijs.

enggggaaWat willen we dat leerlingen leren? En waartoe? Als we daar wat langer over nadenken, wordt duidelijk dat de gangbare indeling in schoolvakken niet langer voldoet. Veel scholen zijn er dan ook al lang mee bezig met vernieuwing van het curriculum. Recent is de discussie in een stroomversnelling gekomen door de discussie #Onderwijs2032.

Wat nog lijkt te ontbreken, is een fundamentele nieuwe visie op het curriculum. Een visie die gebaseerd is op ons idee van de goede samenleving, en de rol van onderwijs daarbij. En die aansluit bij de aangeboren nieuwsgierigheid en ontwikkelingsdrang van leerlingen.

Van de deelnemers wordt een voorbereiding gevraagd. Reserveer de ochtend, die zal plaatsvinden in Driebergen, vast in uw agenda. Kosten voor de ochtend bedragen circa 75 euro, inclusief lunch.

Het curriculum en de geëngageerde leerling

Datum: Donderdag 28 mei 2015
Tijd: 09:00 (inloop) start 9:30 – 13:00 (lunch na afloop)
Kosten: €75,- (incl. lunch)
Informatie: info@nivoz.nl
Aantal plekken beschikbaar: minimaal 30 en maximaal 50
Inschrijven: via ons ticketsysteem – zie link

Een studieochtend op 28 mei 2015 – 09.30-13.00 uur, incl. lunch
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie