profiel

Beheerder HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
HU-congres ‘LOB in het vmbo’ – Utrecht

15 februari 2017

admin

Geplaatst in:

Hoe veranker ik loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op mijn school? Met dit vraagstuk gaan decanen, teamleiders, schoolleiders en lerarenopleiders van de Hogeschool Utrecht aan de slag tijdens het HU-congres ‘LOB in het vmbo’. Laat u inspireren door de lezingen van hoogleraar Marinka Kuijpers en schoolleider Ad van Andel (beide winnaar van de Johan van der Sanden prijs) en neem deel aan een van de zeven workshops waarin u handvatten krijgt om LOB binnen uw school (verder) te ontwikkelen en te verankeren. Het congres vindt plaats op vrijdag 24 maart 2017 (van 9:00 tot 16:30 uur) op Padualaan 97 te Utrecht.

Lezingen
Hoogleraar ‘Leeromgeving en Leerloopbanen in het (v)mbo’ Marinka Kuijpers verzorgt de aftrap van het congres en geeft haar visie op de perspectiefwisseling die nodig is om leerlingen te leren hun loopbaan proactief vorm te geven, in plaats van keuzes te maken op basis van informatie, advies en opdracht- of testresultaten. Ook bespreekt zij wat het vraagt van docenten, decanen en schoolleiders om deze verandering blijvend vorm te geven.

Aansluitend gaat de schoolleider Ad van Andel van Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs, in een interactieve sessie met de deelnemers in gesprek. Hoe krijgt u een team zover dat ze samen voor LOB staan en gaan. Welke interventies kunt u daartoe doen en welke ondersteuningsbehoefte is er bij teamleden? Hoe is LOB verankerd in het HRM van de organisatie waar u werkt? Hoe staat het met uw eigen LOB?

Workshops
Na de lunch kunnen deelnemers een keuze maken uit zeven verschillende workshops. In deze workshops worden handvatten geboden waarmee direct aan de slag kan worden gegaan. Ook hier staat centraal hoe LOB binnen de school ontwikkeld en verankerd kan worden.

Tijdstip en locatie
Vrijdag 24 maart 2017 van 9:00 tot 16:30 uur op HU-locatie Padualaan 97 in Utrecht.

Voor wie?
Decanen, School-/teamleiders, (sector)directeuren in het vmbo.

Kosten
€90 per persoon voor de hele dag inclusief lunch en borrel.
Bij meerdere aanmeldingen van één instelling €80 per persoon.

Meer weten?
Voor meer informatie over het congres, het volledige programma en het bestellen van kaarten klik je hier.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie