profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Inspiratiedag ‘Laat je kennen’ in Den Bosch, met Heerschop en Van Herpen

27 mei 2015

Merlijn Wentzel

Geplaatst in:

Elk kind wil erbij horen en zich bijzonder voelen. Onderwijs zou niet moeten gaan over werkvormen en methodes maar over het contact met de kinderen. Op vrijdag 9 oktober brengen de Geluksvogels – een samenwerkingsverband van bevlogen onderwijsprofessionals – je op de inspiratiedag Laat je Kennen in Den Bosch terug bij dat contact. Want jij maakt als leerkracht het verschil! Geluksvogels is er voor iedere leerkracht, die samen met de kinderen een groep wil zijn waar het voor iedereen fijn is. OP deze middag/avond in de Verkade-fabriek (16.00-22.00 uur) zullen ook Peter Heerschop en Marcel van Herpen weer het podium betreden.

heerschopppDe eerste vier jaar doet Peter Heerschop op school zijn mond niet open. Tot hij bij juffrouw van Diemel in de klas komt. ”Peter, wil jij straks jouw opstel voorlezen aan de hele klas? Ik denk dat jij dat heel
goed kan” Het is de eerstekeer dat een juf hem bij zijn naam noemt en het is de eerste keer dat een juf zijn kwaliteiten ziet en benoemt. Het opstel bleek later een van zijn eerste conferences.

Natasja de Kroon, Ingrid Nagtzaam en Merlijn Wentzel vormen samen Geluksvogels. De Geluksvogels zijn er voor iedere leerkracht, die samen met de kinderen een groep wil zijn waar het voor iedereen fijn is om te zijn. Ze zijn opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Programma

16.00-18.00 uur: interactieve lezing: “De Gelukkige Klas begint bij de leerkracht” door Geluksvogels in samenwerking met Marcel van Herpen.
Aansluitend wordt het nieuwe boek “Inspiratieboek voor de gelukkige klas gepresenteerd.
18.00- 20.00 uur: pauze en alle tijd om lekker te eten.
De Verkadefabriek biedt een theaterbuffet aan.
20.00-21.30 uur: onderwijscabaret “Laat je Kennen” door Marcel van Herpen en Peter Heerschop.
Wie heeft er geen mening over het onderwijs. Iedereen heeft het ‘genoten’, maar sommigen hebben er weinig plezier aan beleefd. ‘Laat je kennen’, zeggen Heerschop en Van Herpen, terwijl ze elkaar aan het ontdekken zijn. Ze hebben beiden een schat aan ervaring, maar overschatten zichzelf niet. Ze weten wat het is om te blijven zitten, maar ook wat het betekent om op te staan. Ze haten de rankings, maar zijn als geen ander in staat om ze te maken. Ze hebben kritiek op het systeem, waar ze zelf deel van uitmaken. Tijd voor verwarring én voor verandering.
Let op:  interactief. Ook kan het publiek vooraf bepalen welke onderwijs-items aan bod moeten komen. Vragen, anekdotes, blunders, boze brieven, etc. kunnen vooraf gestuurd worden naar: info@marcelvanherpen.nl (o.v.v. H en vH/Verkadefabriek)

de_gelukkige_klas_cover_hrAanmelden

Dat doe je in twee stappen:
1. Meld je aan voor deze onderwijsvrijdag bij Geluksvogels o.v.v. lezing 9 oktober door een mail te sturen naar info@geluksvogels.org
Op onze website www.geluksvogels.org kun je alles nog eens nalezen!
2. Reserveer vervolgens de voorstelling “Laat je kennen” zelf bij de Verkadefabriek.
Zie www.verkadefabriek.nl en betaal daar €25 voor deze onderwijsvrijdag.
(Eventueel kun je ook het theaterbuffet bij de Verkadefabriek reserveren, prijs €17,50)

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie