profiel

Geert Bors


Geert Bors
Bekijk mijn profiel

Arie C. de Bruin


Arie C. de Bruin
Bekijk mijn profiel

twitter

Tips en tops: er moeten betere manieren zijn om feedback te geven hetkind.org/?p=64347

Ongeveer 6 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Korczakconferentie: ‘Kinderen hebben iets te zeggen’ – Leiden

23 oktober 2017

Geert Bors

Geplaatst in:

Kennis maken met Janusz Korczak is kennis maken met zijn kinderen: ‘Als volwassenen ons erom zouden vragen, zouden we hen nog met menige goede raad van dienst kunnen zijn. Wij weten immers het best wat ons bezighoudt.’ Het gedachtegoed van de kinderarts en weeshuisdirecteur vindt breed weerklank in onze tijd: op de Korczakconferentie op 4 november spreken pleitbezorgers als Laurentien van Oranje, Joop Berding en Luc Stevens. Maar kom vooral ook luisteren naar wat kinderen, als de jonge makers van WALHALLAb, te vertellen hebben.

De Janusz Korczak Stichting organiseert op zaterdag 4 november de Korczakconferentie in het Kinderrechtenhuis te Leiden, bestemd voor ieder die geïnteresseerd is in leven en werken met kinderen, hun rechten en wat zij te zeggen hebben.

Korczak benadrukt als geen ander dat kinderen volwaardige mensen zijn en als zodanig respect verdienen en serieus genomen moeten worden. Gelukkig zijn er in onze tijd steeds meer initiatieven waarin de mening van kinderen niet alleen gehoord wordt, maar ook van groot belang wordt geacht: bijvoorbeeld in kinderraden bij scholen, bedrijven, ziekenhuizen en de jongerenrechtbank, Missing Chapter Foundation, de Vreedzame School. Maar er is op dit terrein ook nog heel veel te doen.

Tijdens deze conferentie laten verschillende sprekers (o.m. Laurentien van Oranje, Luc Stevens, Joop Berding, Arie de Bruin) hun licht schijnen op dit thema, luisteren we naar kinderen en jongeren die iets te zeggen hebben en gaan in gesprek met hen. Er zijn workshops en diverse activiteiten rond het thema. Kinderen van Koorschool Utopa treden voor ons op, kinderen en jongeren van WALHALLAb (winnaar van de Korczakprijs 2016) vertellen over hun ervaringen, en improvisatietheater Improbattle zal er zeker voor zorgen dat ook u iets te zeggen hebt….

Ook zal op deze dag voor het eerst de Janusz Korczak Scriptieprijs worden uitgereikt. Tevens wordt het Jaarboek 2017 “Kinderen hebben iets te zeggen” gepresenteerd.

Wanneer? Zaterdag 4 nov. ’17 10.00 – 16.30 u.
Waar? Kinderrechtenhuis Hooglandsekerkgracht 17b, 2312 HS Leiden
Entree: € 30,— (lid/donateurs); € 50,— (niet-leden); € 20,— (studenten)

Prijzen zijn inclusief koffie/thee, lunch en u ontvangt het Jaarboek 2017 “Kinderen hebben iets te zeggen”, dat tijdens de conferentie zal worden gepresenteerd.

U kunt zich aanmelden per mail: info@korczak.nl Vermeld daarbij „Aanmelding Korczakconferentie 2017″, uw naam, adres, mailadres en lid/ geen lid/student. Als het verschuldigde bedrag is overgemaakt op rek.nummer: NL86 INGB 0005 3115 50 t.n.v. Janusz Korczak Stichting te Amsterdam (o.v.v. Korczakconferentie 2017), ontvangt u per mail het toegangsbewijs en een volledig programma-overzicht.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie