profiel

Arie C. de Bruin


Arie C. de Bruin
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Korczaklezing Dordrecht: ‘Kinderen en het risico van leven’

24 november 2015

Arie C. de Bruin

Geplaatst in:

De Korczaklezing is voor ieder die werkzaam is in het onderwijs en/of geïnteresseerd is in het leven en werken met kinderen. U maakt nader kennis met de ideeën van Janusz Korczak (1878 – 1942), één van de grootste pedagogen van de 20e eeuw, grondlegger van de rechten van het kind. Zijn pedagogiek is zeer actueel en kan richting geven in de dagelijkse omgang met kinderen, vooral ook in een tijd waarin we het woord “passend” voortdurend in de mond nemen.

doodgewoonDe inleiding over de betekenis van de ideeën van Korczak voor uw dagelijkse werk zal verzorgd worden door Arie de Bruin, voorzitter van de Janusz Korczak Stichting. Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door Bette Westera, auteur van Doodgewoon, winnaar van de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterprijs. Op bijzondere wijze zorgt zij met haar gedichten dat de thema’s verlies, dood, rouwen en verdriet op een vanzelfsprekende manier met kinderen kunnen worden besproken.

Meer informatie
Aanvang:19.30 u (inloop vanaf 19.00 u.)
Locatie: in de aula van Pabo Inholland Dordrecht, Achterom 103, 3311 KB Dordrecht

Aanmelden
De entreeprijs is € 3. U kunt op de avond zelf betalen. Aanmelding, z.s.m. en uiterlijk voor 5 jan. 2016, is noodzakelijk via korczaklezing@inholland.nl.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie