profiel

Anouk van Croesdijk


Anouk van Croesdijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Wie niet onder druk staat, kan veel beter naar zichzelf kijken hetkind.org/?p=63548

Ongeveer een uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Lesgeven vanuit vertrouwen’, workshop voor beginnend docenten (VO) – Driebergen

4 december 2017

Anouk van Croesdijk

Geplaatst in:

Voor beginnend docenten in het voortgezet onderwijs wordt op maandag 22 januari 2018 de workshop “lesgeven vanuit vertrouwen” georganiseerd. Lesgeven is meer dan leer- en lesdoelen opstellen; je werkt met mensen. In deze workshop, gegeven door drie docenten van het traineeship Eerst De Klas, ontdekken we wat dat ‘meer’ voor jou is. Hierover gaan we met elkaar in gesprek bij stichting NIVOZ op Landgoed De Horst in Driebergen.

Lesgeven is meer dan leer- en lesdoelen opstellen, werkvormen bedenken en toetsen afnemen. Je hebt in je opleiding misschien geleerd om je les tot op de minuut voor te bereiden, maar vervolgens verloopt de les anders dan gepland. In een lokaal gebeurt van alles wat je vooraf niet in een plan kan stoppen. Waarom? Je hebt te maken met leerlingen. Iedere leerling komt met zijn/haar eigen verhaal in jouw les en dat heeft invloed op de les die jij hebt voorbereid. Mogen deze verhalen ruimte krijgen in jouw les? Voel jij aan wat jouw leerlingen nodig hebben en wat jij daarin kan doen?

Dit soort essentiële vragen stellen we elkaar tijdens de bijeenkomst voor beginnend docenten. De focus ligt op het delen van ervaringen. Door deze gesprekken probeer je te ontdekken waarom je doet wat je doet als docent en of dit het juiste is in de ogen van de leerlingen. Je wordt uitgedaagd om vanuit vertrouwen les te geven in plaats van alleen maar volgens het boekje.

De workshop zal duren van 10.00 uur tot 16.00 uur en is inclusief lunch. De bijeenkomst wordt begeleid door Anouk van Croesdijk, Martina Faber en Gepko Hahn, drie docenten die zich dit jaar vanuit hun traineeship Eerst De Klas hebben met het werk van stichting NIVOZ. Ze hebben enkele jaren leservaring in verschillende schoolvakken. Ook is er literatuur beschikbaar, zodat jij als deelnemer verder kunt onderzoeken wie jij als docent wil zijn.

Voor wie?
Ben jij net voor de klas begonnen in het voortgezet onderwijs? Dan kan deze dag je een verrassend perspectief geven op lesgeven. Docenten met een, twee of drie jaar ervaring zijn van harte uitgenodigd. Ook als je als stagiair(e) zelfstandig voor de klas staat, ben je welkom. Twijfel je? Mail gerust naar: m.faber@nivoz.nl.
Tip: Je kunt de bijeenkomst gebruiken voor jouw professionele ontwikkeling. Vraag hier eens naar op jouw school.

Over de trainers

De dag wordt verzorgd door drie trainees uit het programma Eerst de Klas: Martina Faber (docent Nederlands),  Gepko Hahn (docent Geschiedenis) en Anouk van Croesdijk (docent Frans).

Programma
09.30 uur inloop met koffie en thee
10.00 uur welkom en inleiding
10.00 uur programma
12.30 uur lunchpauze
13.30 uur programma
16.00 uur afronding programma

Locatie:
Landgoed De Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen-Rijsenburg

Inschrijven
Deelname aan de workshop (inclusief lunch) kost 40 euro. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 19 januari 2018.


Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie