profiel

Rijan van Geene


Rijan van Geene
Bekijk mijn profiel

Sara Albone


Sara Albone
Bekijk mijn profiel

Jan Willem Van den Bos


Jan Willem Van den Bos
Bekijk mijn profiel

twitter

Luister! En het kind geeft zijn ‘handleiding’ prijs hetkind.org/?p=59537

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Lessen uit Nieuw-Zeeland: op 17 april in De Balie, Amsterdam

12 april 2014

Rijan van Geene

Geplaatst in:

Op donderdagavond 17 april vindt de bijeenkomst ‘Lessen uit Nieuw-Zeeland ’ plaats in De Balie in Amsterdam. Daar – vanaf acht uur – bespreken de vier Leraren van het Jaar 2013, de minister en andere afgezanten de opbrengsten van de ISTP2014,  de International Summit on the Teaching Profession. Doel van deze sessie is niet alleen vertellen maar ook inhoudelijk met elkaar te bespreken hoe we met elkaar een concreet gevolg kunnen geven aan de ISTP2014: hoe kun je als leraar omgaan met ISTP-bevindingen op school in de dagelijkse lespraktijk? Deelname is gratis.

De Leraren van het Jaar 2013, Sara Albone, Rijan van Geene, Jan Willem van den Bos en Tingue Klapwijk, hebben de ISTP – eind maart in Wellington Nieuw-Zeeland – bezocht. Zij gaan hun bevindingen en observaties met leraren op verschillende manieren in de komende maanden delen: via persoonlijke blogs op de site van de Onderwijscoöperatie (en hetkind), via bezoeken aan scholen en bijeenkomsten waarbij leraren aanwezig zijn, via een workshop op het Lerarencongres van 8 oktober en via de Balie-sessie op 17 april. 

De ISTP is een gezamenlijke inspanning van overheden, vakbonden en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De ISTP is gericht op een open en vrije discussie over succesvol beleid, kansen en uitdagingen binnen het onderwijs en de rol van leraren daarin.De summit stond dit jaar in het teken van gelijke kansen, excellentie en passend onderwijs.

Aanmelden voor de avond in De Balie
Naast de vier Leraren van het Jaar zal ook minister Bussemakerhaar ervaringen delen en bespreken met de aanwezige leraren. Joost Kentson, voorzitter van de Onderwijscoöperatie, zal de bijeenkomst presenteren. De aanvang is 20.00 uur. De toegang is gratis, maar meldt u wel even aan via de ‘koop tickets’-knop in deze link.

DeBalie_LiveStreamNewsImage

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie