profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Lezing over burgerschap in Utrecht: hoe kan onderwijs bijdragen aan vorming burgers die pluriformiteit erkennen?

22 april 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

Is er nog een basis voor gedeeld burgerschap in de multiculturele samenleving? Op welke manier kunnen onderwijs en cultuur bijdragen aan de vorming van burgers die pluriformiteit erkennen en waarderen en frank en vrij voor hun mening uitkomen? Prof. dr. James A. Banks geeft dinsdagmiddag 24 mei  een lezing in Utrecht – op de Universiteit voor Humanistiek – over Knowledge construction and the education of citizens in diverse societies.  Banks is houder van de Kerry and Linda Killinger Endowed Chair in Diversity Studies en oprichter van het Center for Multicultural Education aan de University of Washington, Seattle. De lezing is gratis.

ZevwgzlJuUNa de lezing volgt een gesprek met professor Banks door hoogleraar Educatie Wiel Veugelers en hoofddocente Yvonne Leeman, beiden van de Universiteit voor Humanistiek.

De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

De lezing wordt georganiseerd in het kader van de UNESCO-week van de Kunsteducatie 2016, die plaats heeft van 23 – 28 mei. Dit jaar is de titel Culturele grenzen en staat ze in het teken van vluchtelingen en cultuur. 

MELD JE AAN voor de lezing. Toegang is gratis.

PDF-bestandDownload flyer met het programma van de week.

 

Contactpersoon Ingrid Smit van Lkca
Locatie Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29, Utrecht
Website http://www.lkca.nl
Datum 24-5-2016
Openingstijden 15.30 – 18.00 uur
Toegangsprijzen Gratis
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie