profiel

Nickel van der Vorm


Nickel van der Vorm
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Lezing Irmeli Halinen over Fins curriculum – Brussel

25 oktober 2017

Nickel van der Vorm

Geplaatst in:

Het NIVOZ is lid van de Alliance for Childhood, een organisatie gevestigd in Brussel die zich inzet voor het het welbevinden van kinderen in de Europese lidstaten. Regelmatig organiseert de Alliance lezingen in het Europese Parlement om de aandacht te richten, bewustzijn te creëren, inspiratie te bieden en verbindingen tot stand te brengen. Deze lezingen worden georganiseerd onder de naam “Quality of Childhood”, of kortweg: QoC-talks… We brengen dit nu onder de aandacht omdat op 7 november weer een QoC plaatsvindt die zeer de moeite waard is voor een onderwijs publiek en bovendien aansluit bij een artikel dat we eerder dit jaar publiceerden.

De QoC van 7 november wordt gehouden door mevrouw Irmeli Halinen uit Finland. Hieronder de officiële aankondiging:

‘The new educational curriculum in Finland, goals, underlying values, guiding principles and how and why it was brought about’
Irmeli Halinen is former Head of the National Curriculum Development and a Counselor of Education in the Finnish National Agency of Education. Ms Halinen was the key person and coordinator of the reform. She retired in September 2016 and is now supporting the implementation of the new core curricula as a teacher educator and author.

Location:  
European Parliament, Rue Wiertz 60, Brussels, Room A7F387
Time: 7th November 1400 – 1600
Entrance:  We will gather at the Entrance at Place Luxembourg 30 minutes before the start of the programme. Please be in time. It is obligatory to take your passport and/or ID Card with you.
Om aanwezig te zijn bij deze lezing stuur je een email naar Michiel Mattes: michiel.matthes@allianceforchildhood.eu. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Nickel van der Vorm: n.vandervorm@nivoz.nl. Het belooft een zeer boeiende presentatie te worden met ook ruimte voor een kritische blik op het bewierookte Finse onderwijssysteem. Bovendien is het een mooie ervaring om eens in het Europese Parlementsgebouw te zijn.
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie