profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 36 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Lezing Jan Geurtz bij De Ruimte in Soest: ‘Het einde van de opvoeding’

29 maart 2014

robvanderpoel

Geplaatst in:
Op woensdagavond 16 april zal auteur Jan Geurtz een lezing verzorgen in Soest. Geurtz, die pedagogiek en wetenschapsfilosofie studeerde en vooral geïnspireerd is door het boeddhisme, gaat dieper in op de titel van zijn laatste boek ‘Het einde van de opvoeding’. Hij laat zien dat er een fundamentele fout in ons basisprincipe van het opvoeden is ingeslopen. ‘Terwijl we ons als ouders/docenten/begeleiders verantwoordelijk voelen voor het latere levensgeluk van onze kinderen/studenten, zijn we juist bezig hun huidige en toekomstige geluk te dwarsbomen.’ De lezing vindt plaats in De Ruimte, de democratische school aan de Insingerstraat 39. De entree bedraagt 15 euro. 
geurtzzJan Geurtz studeerde pedagogiek en wetenschapsfilosofie, en is vooral geïnspireerd door het boeddhisme. Hij is auteur van de bestsellers “De verslaving voorbij”, “Het einde van de opvoeding”, “Verslaafd aan liefde” en “Verslaafd aan denken”.
eindeOp een praktische en humorvolle wijze vertelt Geurtz over een totaal andere manier van omgaan met kinderen, niet langer belast met de zware plicht tot opvoeden en controleren van iets wat van nature niet opvoedbaar en controleerbaar is. Daardoor  ontstaat er een enorme ruimte voor liefde en openheid, en een toename van het toekomstige én het huidige levensgeluk van kinderen en hun ouders. Ook wordt er ingegaan op ingewikkelde opvoedingssituaties gerelateerd aan verslavingen, zoals kinderen die veel gamen, zich suf studeren of eindeloos chillen.De lezing wordt gehouden op De Ruimte in Soest (Insingerstraat 39).  De aanvang is 19.00 uur. De kosten voor de lezing bedragen 15 euro.  Aanmelden via de mail: bwj_aartsen@yahoo.com (Boukje)
Facebook-pagina , klik hier.

 Met dan aan Robert Tannemaat, die de lezing vermeldde in zijn nieuwsbrief van De Groeierij.

Einde van de opvoeding

Het einde van de opvoeding confronteert ouders met het fatale mechanisme om hun eigen jeugdproblemen te corrigeren in de opvoeding van hun kinderen, waarmee ze op een dieper niveau hun blokkades en beknellingen juist aan de volgende generatie overdragen. Met veel praktijkvoorbeelden en humor laat Jan Geurtz zien dat er een totaal andere manier van `opvoeden van kinderen mogelijk is. Het einde van de opvoeding is bedoeld voor ouders en beroeps-opvoeders, maar ook voor oudere kinderen, en eigenlijk voor iedereen die nog weleens hinder ondervindt van zijn eigen opvoeding. En ondervinden we dat niet allemaal? Klik hier.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie