profiel

Sabine Plamper


Sabine Plamper
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Lezing Sabine Plamper over kind en creativiteit – Amsterdam

27 augustus 2015

Sabine Plamper

Geplaatst in:

Cultuurpedagoge Sabine Plamper vertelt tijdens haar lezing op 8 oktober in de Centrale Openbare Bibliotheek in Amsterdam waarom creativiteit in het dagelijks leven van groot belang is voor de ontwikkeling van een kind. Ze zal tevens ingaan op het containerbegrip creativiteit, onze traditionele knutselcultuur en het fenomeen ‘flow’ en dit uitleggen aan de hand van groot geprojecteerde foto’s uit de dagelijkse (school)praktijk. Voor ouders en professionals die op het gebied van creativiteit op zoek zijn naar inspiratie en visie. 

ImageRuimte voor creativiteit en vrij spel van kinderen is van groot maatschappelijk belang. Het zorgt ervoor dat kinderen goed in hun vel zitten, goed kunnen leren en eigen interesses ontdekken en ontwikkelen. Het is niet een ‘leuk extraatje’ maar met name heel belangrijk voor de hersenontwikkeling, wijst onderzoek uit.

Hierbij een voorbeeld van alledaagse creativiteit over een 6-jarig meisje die al alleen taart kan bakken! Dat doet ze regelmatig. De keuken is daarnaar wel wat vies, maar heel bijzonder, toch? Wie zou dat zijn kinderen ook kunnen toevertrouwen? Een kind van 1-2 jaar vind het heel spannend om een ei zelf aan de rand van de schaal open te tikken en in de schaal leeg te laten lopen. De ene keer gaat het goed en de andere valt er veel naast. Maar na verloop van tijd heeft een jong kind dit goed onder de knie als het maar mag oefenen en een beetje rommel mag maken. Kinderen willen zelf doen! Ze leren door vallen en opstaan en door fouten te mogen maken. Ze willen meedoen in het echte leven. En een beetje troep mogen maken hoort erbij.

Met deze lezing van Atelier in een Koffer met aansprekende groot projecteerde foto’s en verhalen uit de praktijk wordt duidelijk uitgelegd waarom creativiteit in het dagelijks leven van groot belang is voor de ontwikkeling van een kind en zijn omgeving. Er wordt ingegaan op het containerbegrip creativiteit, onze traditionele knutselcultuur en het fenomeen ‘flow’. De lezing met veel praktische ideeën richt zich aan professionals die op zoek zijn naar inspiratie en visie.

Plaats: Centrale Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, lezingszaal 6de etage Haasse/Vestdijkzaal  

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Kosten: 5 of 10 euro entree, hier te bestellen

Het boek Begrijpen met je handen, geschreven door Sabine Plamper en Annet Weterings, is na afloop voor een speciale prijs van € 19,95 te koop (i.p.v. € 27,95).

Meer informatie.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie