profiel

Hartger Wassink


Hartger Wassink
Bekijk mijn profiel

Edith van Montfort


Edith van Montfort
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Pesten zou je de leerkracht kunnen verwijten, maar feit is dat het instituut onderwijs zélf kwetsbaar maakt voor pe hetkind.org/?p=59788

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Lezing op NOT-beurs in Utrecht: Onderwijsonderzoek, waardeloos?

19 december 2014

Hartger Wassink

Geplaatst in:

Op zaterdag 31 januari – de laatste dag van de grote onderwijsbeurs (NOT) in Utrecht zal Hartger Wassink een lezing verzorgen, i.s.m. Edith van Montfort, bestuurder SKPO in Oss. Ze richten zich op de vraag ten aanzien van de waarde en de betekenis die onderwijsonderzoek momenteel heeft voor de praktijk. Veel kennis uit onderwijsonderzoek gebruiken we namelijk niet op scholen. Bijvoorbeeld over zittenblijven en cijfers geven: waarom doen we hier zo weinig mee, terwijl we weten dat bv zittenblijven niet werkt? Er vindt ook overbodig onderzoek plaats. Of ICT of bewegingsonderwijs zinvol zijn, bijvoorbeeld. Iedere leraar kan het antwoord op deze vragen zo wel geven.

edith1Hartger WassinkOnderwijsonderzoek is nu waardeloos in die zin, dat de vraag naar het waartoe van het onderwijs, ofwel de onderliggende waarden, uit de weg wordt gegaan. Daarom is ander onderzoek nodig, waarin leraren en leerlingen als volwaardige deelnemers en mede-onderzoekers participeren.

NOT Zaterdag 31 januari 2015 12:15 – 13:00 uur

Lezing Hartger Wassink, redacteur NIVOZ-Forum, associate lector Hogeschool Utrecht

I.s.m. met Edith van Montfoort, bestuurder SKBO Oss en lid Raad van Toezicht iPabo

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie