profiel

Natasja de Kroon


Natasja-de-Kroon
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Luc Stevens zelf opent noordelijke serie Onderwijsavonden, op 28 september in Heerenveen!

19 juni 2015

Natasja-de-Kroon

Geplaatst in:

Luc Stevens  komt naar Heerenveen om het onderwijsjaar te openen! Op maandagavond 28 september zal prof. Stevens founding father NIVOZ, emeritus hoogleraar orthopedagogiek en een zeer gewaardeerd en veelgevraagd spreker een lezing verzorgen in het sfeervolle Posthuis Theater. Het is de start van een serie onderwijsavonden in het noorden, vergelijkbaar met de Onderwijsavonden die in Driebergen plaatsvinden. Daar is theater Maitland de voorbije jaren de thuishaven geworden van honderden onderwijsbetrokkenen, leraren, schoolleiders, ouders, bestuurders… 

posthuisssStevens’ lezing op maandag 28 september sluit aan bij het thema van de Nationale OnderwijsWeek die van 5 t/m 9 oktober plaatsvindt: ‘Meer dan School’. Geef je snel op, want de belangstelling zal groot zijn.

De Onderwijsavond wordt gehouden in het Posthuis Theater te Heerenveen. We starten om 19.00 uur. Een losse entreekaart kost 30 euro en is te bestellen bij de kassa van het Posthuis Theater, Fok 78 in Heerenveen.  Mail naar: info@posthuistheater.nl

Om 20.30 is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten. Ook het team van Basisschool de Buitenkans is aanwezig om haar plannen te presenteren.

Voor de echte liefhebbers is er al om 17.30 een theaterbuffet, om met elkaar in gesprek te gaan over onderwijs, vernieuwing en verandering! Meer informatie hierover volgt!

Onderwijsavonden Heerenveen

Luc-StevensDe voorbije maanden is door Natasja de Kroon – zelf woonachtig in Heerenveen – een begin gemaakt om ook in het noorden structureel onderwijsavonden te bieden ter inspiratie, legitimatie en verbinding. In maart, april en mei werd daarin een voorzichtig begin gemaakt, met onder meer een voorstelling van Peter Heerschop en Marcel van Herpen waar bijna 200 mensen naartoe kwamen. Maar ook gespreksavonden n.a.v. film en onderwijsdocumentaires.

Inmiddels is er een trouwe groep mensen ontstaan die het initiatief ondersteunt en zal ook het programma van komend schooljaar overeenkomsten gaan vertonen met de lezingen in Driebergen.  Met de komst van Luc Stevens – mede initiatiefnemer van het platform hetkind – wordt een stevige bodem gelegd voor een leerzaam en inspirerende reeks. Lees meer over Luc Stevens.

Bekijk hier de lezing die Luc Stevens in september 2014 gaf in Driebergen, The Act of Teaching.

 

Héle lezing van Luc Stevens op video én online: ‘Gespreksstof voor ons hele onderwijsteam’

Meer informatie over de overige Onderwijsavonden in Heerenveen volgt z.s.m.

—-

Hetkind-themalogo-onderwijsavondOnderwijsavonden in Driebergen

Op 10 september a.s. wordt een begin gemaakt met de nieuwe serie Onderwijsavonden in Driebergen. Dan zal Mark Mieras spreken, iemand die overigens ook voor Heerenveen op het verlanglijstje staat.

Voor meer informatie en het volledige programma, met alle sprekers, passe-partouts en losse kaarten, klik hier

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie