profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Luister! En het kind geeft zijn ‘handleiding’ prijs hetkind.org/?p=59537

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Masterclass Andy Hargreaves in Utrecht: ‘Educatief leiderschap’

21 januari 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Prof. Andy Hargreaves doet Nederland weer aan. Op woensdag 23 september geeft hij een Masterclass Educatief leiderschap in de Jaarbeurs in Utrecht, in samenwerking met Duurzaam Leren. Hoe kunnen organisaties en teams hun prestaties verbeteren? In de masterclass gaat hij in op de rol van leiderschap in het ontwikkelen en toepassen van professioneel kapitaal. Ook zal hij voor het eerst in Nederland spreken over zijn nieuwste boek Uplifting Leadership. Lees verder.

HargreavesNa het succesvolle bezoek van Hargreaves in 2013 (klik hier) over Professioneel Kapitaal legt Hargreaves – een van de meest toonaangevende onderwijsdeskundigen van deze tijd –  in deze masterclass een verband tussen het ontwikkelen van Professioneel Kapitaal en de rol van Educatief Leiderschap. Zijn inzichten zijn bijzonder verhelderend voor scholen die zich ontwikkelen tot een lerende organisatie en voor leiders die hun rol in dit proces willen versterken.

Prof. Hargreaves laat in deze masterclass de samenhang zien van de school als een levend systeem en hoe zijn bevindingen daar aan bij kunnen dragen. Ook sluiten zijn inzichten goed aan bij scholen die werk willen maken van bijvoorbeeld Leren Zichtbaar Maken en het Ontwikkelmodel ‘Samen leren inhoud geven’ van School aan Zet. Ook zal hij voor het eerst in Nederland spreken over zijn nieuwste boek Uplifting Leadership Hierin onthult hij op basis van een origineel 7-jarig wereldwijd onderzoek hoe leiders van verschillende organisaties in bedrijven, sport en onderwijs de teamprestaties op een inspirerende manier verbeterden.

Tijdens deze masterclass maakt u kennis met het belang van opwaartse kracht in organisaties en hoe je dit als schoolleider kunt realiseren in je school. Opwaartse kracht stelt elke organisatie in staat om meer te doen met minder en beter te presteren dan ooit tevoren. Leiders die de passie, het denkvermogen en de betrokkenheid van hun teamleden weten aan te spreken en naar een hoger niveau weten te brengen, zorgen voor opmerkelijke resultaten.

Wie is Andy Hargreaves?

Andy Hargreaves bezet de Thomas More Brennan Onderwijs Leerstoel op de Lynch School of Education van het Boston College. Hargreaves schrijft en houdt lezingen over duurzame schoolontwikkeling en duurzaam leiderschap. Het bijzondere aan Hargreaves is dat hij veel aandacht heeft voor een integrale benadering. Op basis van uitgebreid origineel onderzoek geeft hij lezers van zijn boeken en deelnemers aan zijn masterclass diep inzicht in de factoren die er werkelijk toe doen. Door te handelen als een “uplifting leader” kan je de prestaties van alle teamleden vooruit helpen en daardoor betere resultaten boeken. Daarbij beschikt Hargreaves over de gave om op een inspirerende manier een masterclass te verzorgen met de nodige humor.

Vanwege het interactieve karakter van deze masterclass is deelname aan deze masterclass beperkt.
Inschrijving uitsluitend via : www.duurzaamleren.org

Voor informatie over uw inschrijving kunt u contact opnemen met de congresorganisatie via: Marlot van der Meer. Telefoon: 06-16 39 94 30
E-mail: conferentie@duurzaamleren.org

uplifting_leadershipMasterclass Educatief Leiderschap

Voor wie: leidinggevenden, intern begeleiders, bestuurders en bovenschools managers uit het onderwijs en het bedrijfsleven en overige geïnteresseerden
Plaats: Jaarbeurs Utrecht.
Prijs; 375 euro (met vroegboekkorting)Tijden: 9.30 – 16.30 uur.

Hier staat de brochure: Andy Hargreaves in Nederland 2015

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie