Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Beheerder HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter
facebook
Meetup020: Lesgeven in Amsterdam… wat komt daarbij kijken?

25 april 2017

admin

Geplaatst in:

Mokum is thuis voor maar liefst 180 nationaliteiten, waarmee het een van de meest diverse steden van Europa is. De verwachting is dat binnen 10 jaar de helft van de Amsterdammers een migratieachtergrond heeft. Veel van hen komen uit Turkije, Marokko en Suriname, maar de stad herbergt ook veel westerse expats. Gezien de afgelopen verkiezingen, met zo’n 40% van de stemmen voor GroenLinks en D66, blijken Amsterdammers ook meer kosmopolitisch dan de rest van het land. Op woensdag 7 juni ben je welkom op Meetup020 #4 om je te laten inspireren door collega’s uit alle lagen van het Amsterdamse onderwijs, van po tot hbo.

Je zou kunnen zeggen dat Amsterdam met zoveel diversiteit voor grote uitdagingen staat, maar je kunt het ook omdraaien: met al die wereldburgers zijn er ook enorm veel mogelijkheden. Om de stad van de toekomst op te bouwen, is uiteraard ook goed onderwijs voor al die Amsterdammertjes nodig, maar wat komt daarbij kijken? Helaas leert de praktijk ook dat veel (beginnende) leraren zich niet goed genoeg voorbereid voelen om te kunnen werken in een grootstedelijke context.

Kortom, tijd om met elkaar kennis te delen over de verschillende aspecten van burgerschap. Vragen die tijdens de avond de revue passeren, zijn bijvoorbeeld de volgende. Wat is er bijzonder van de Amsterdamse samenleving? Wat doe je als “de wereld je klas in komt”, bijvoorbeeld na indrukwekkende maatschappelijke gebeurtenissen? Hoe leer je kinderen omgaan met vrijheid van meningsuiting, feiten en nepnieuws? Welke bijdrage kan cultuureducatie spelen in de vorming van kinderen? Als jij zelf concrete voorbeelden hebt van lessen waarin je inspeelt op burgerschap, kom ze dan delen met je collega’s!

We hebben een aantal ervaringsdeskundige leraren uitgenodigd om te komen vertellen over onderwerpen als:

  • Amsterdammerschap en superdiversiteit
  • Wereldburgerschap
  • Nieuwswijs burgerschap
  • Cultuur en burgerschap

Daarnaast nemen we ook ruim de tijd om interactief en informeel met elkaar van gedachten te wisselen, tijdens de parallelsessies maar ook vooraf tijdens de inloop en aan het eind tijdens de borrel.

Programma

  • 18:30 samen wat eten voor de vroege vogels (bring your own food)
  • 19:00 inloop
  • 19:30 start met pitches over de verschillende parallelsessies
  • 19:45 kennisdelen in parallelsessies
  • 20:45 borrel

Kom ook!

Meld je aan via bit.ly/Meetup020-4. Kun je er niet bij zijn, geef dan via het aanmeldingsformulier aan wat daarvoor de reden is. Dan houden we je op de hoogte van onze volgende activiteiten.

Locatie

We zijn deze keer te gast bij MBO College West. Het adres is Laan van Spartaan 2. Makkelijk te bereiken met de metro (Jan van Galenstraat) en tram 13 stopt om de hoek. Als je met de auto komt: het gebouw ligt pal langs de A10 en er is genoeg parkeerplek rondom het gebouw.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie