profiel

Marit Koster


Marit Koster
Bekijk mijn profiel

Alice Vermaat


Alice E. Vermaat
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 6: Nee heb je hetkind.org/?p=59547

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Met succes geprolongeerd: Onderwijscafé in Ede op woensdag 4 juni

24 april 2014

Marit Koster

Geplaatst in:
Amper een week na het eerste Onderwijscafé in Ede hebben de leraren Alice Winter en Marit Koster een tweede aflevering op de agenda gezet. Op woensdagmiddag 4 juni a.s.  – vanaf half vier – zijn leraren, studenten, schoolleiders, docenten, ouders en andere onderwijsbetrokkenen weer welkom in EatCetera, tegenover de CHE in de Kenniscampus van Ede. Het thema luidt dan: ‘Hoe bereik jij je leerlingen?’ Aanmelden via maritkoster@hotmail.com
maritOp woensdag 16 april jl. waren er 25 mensen afgekomen op het eerste onderwijscafé in Ede, op een mooie, passende locatie. Van die groep gingen de meesten weer geïnspireerd huiswaarts. Alice Vermaat (opleidingsdocent) en Marit Koster (leerkracht basisonderwijs) vertelden over hun sleutelervaringen, als leraar in ontwikkeling. Vervolgens werden de verhalen persoonlijk en de vragen fundamenteel. Ben jij de leraar die je zou willen zijn?
Voor 4 juni is gekozen voor het thema ‘Hoe bereik jij je leerlingen?’ Dit n.a.v. wat men de laatste tijd hoort, dat leerlingen niet gemotiveerd zouden zijn…

Marit Koster is werkzaam op De Horizon, een basisschool in Hoogland en geeft les aan kinderen in groep 4. Alice Vermaat is Pabo-docente. Ze nodigen leraren, schoolleiders, studenten aan lerarenopleidingen en andere onderwijsbetrokkenen uit voor een informeel gesprek over goed onderwijs. De aanvang is 15.30 uur.

Het Onderwijscafé zal plaatsvinden in de bar van Restaurant EatCetera, Zandlaan 27 te Ede, in het hart van de Kenniscampus   Aanvang 15:30 uur.

 

eatttEatCetera

Zandlaan 27
6716 LN Ede
http://www.eatcetera.nl/index.php?id=38

In verband met beperkte plaatsen en reserveringen gaarne tevoren opgeven bij Marit Koster, maritkoster@hotmail.com

 

Over Onderwijscafés

Er blijkt een grote behoefte te bestaan om het zo nu en dan over onderwijs te hebben. Los van de organisatorische werkelijkheid. Waar draait het nu echt om? Hoe doen jullie dat? De verhalen van en over de leerlingen zijn keer op keer de bron. Bron van kennis en bron van inspiratie, nieuwe energie. De onderwijscafés van HetKind boren die bron aan.

Andere Onderwijscafés in het voorjaar

14 mei in IJsselstein, lees hier
11 juni in Nijmegen, klik hier
18 juni in Rotterdam, klik hier
1
9 juni in Zwolle: klik hier.

Je eigen onderwijscafé!

Het platform HetKind nodigt leraren uit om hun eigen onderwijscafé te organiseren, in hun eigen regio. In een informele setting vertellen ze daar over de leraar die ze (willen) zijn, waarom ze doen wat ze doen. Ze inspireren en legitimeren zichzelf en collega’s en ondersteunen elkaar op het pad van ontwikkeling.

Vanaf 2012 vond er een aantal onderwijscafés plaats in Rotterdam, Zwolle, Den Bosch, Breda, Driebergen, Ede en Nijmegen. Wilt u zelf een café organiseren? Neem dan contact op met redactie@hetkind.org – met Rob van der Poel of Annonay Andersson. Wij kijken hoe HetKind u kan ondersteunen bij de realisatie van uw eigen leergemeenschap.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie