profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Pesten zou je de leerkracht kunnen verwijten, maar feit is dat het instituut onderwijs zélf kwetsbaar maakt voor pe hetkind.org/?p=59788

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Mijn idee over onderwijs in De Balie: met Jelmer Evers

6 januari 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

In de nieuwe onderwijsreeks ‘Mijn Idee voor Onderwijs’ draait het om de vraag: Waartoe dient onderwijs? De avonden in De Balie (Amsterdam) staan in het teken van ervaren denkers en doeners die diep en lang hebben nagedacht over de staat van het Nederlandse onderwijs. Op 20 januari bijt leraar Jelmer Evers het spits af. Hij is de enige Nederlandse kandidaat voor de allereerste Global Teacher Prize, geeft lessen geschiedenis op UniC in Utrecht en is betrokken bij De Nederlandse School en tal van andere innovatieve projecten. Lees verder.

gtpprJelmer Evers krijgt op 20 januari als eerste gastspreker ruim de tijd om zijn of haar visie op het Nederlandse onderwijs te geven door middel van een lezing. Daarna is er tijd voor vragen uit het publiek om een aantal elementen uit de lezing nader te verkennen. De bijeenkomst is opgezet ter inspiratie voor iedereen die hart heeft voor het onderwijs.

Intro:

Als een van de meest elementaire instituten van de samenleving is onderwijs verbonden met alle aspecten van het leven. Vandaag de dag staat het systeem van publiek onderwijs zoals zich dat heeft ontwikkeld in de afgelopen 150 jaar onder druk door technologische ontwikkelingen, demografische verschuivingen en geopolitieke veranderingen.

gljelLeerlingen, ouders, docenten, schoolleiders en beleidsmakers worden dagelijks geconfronteerd met de grenzen van het systeem. Grenzen die belemmeringen opwerpen voor persoonlijke en collectieve ontwikkeling. Lang niet alles moet anders, integendeel. 150 jaar onderwijsontwikkeling heeft heel veel goeds opgeleverd. Maar de moderne tijd vraagt wel om een nieuw fundament. Een fundament dat ons in staat stellen opnieuw naar de wereld in het klein en in het groot te kijken. Een fundament dat leerlingen een stevigere bodem biedt om op te groeien. Dat hen voorbereidt op een wereld in permanente verandering.

In deze eerste aflevering zal Jelmer Evers  zijn antwoord op deze vraag formuleren. Evers taat op de short lists voor The Global Teacher Prize, waarmee hij kans maakt op een miljoen dollar. Van over de hele wereld zijn 50 leraren geselecteerd die bijzondere prestaties hebben geleverd. Jelmer Evers is in onderwijsland redelijk bekend vanwege zijn pionierswerk op het gebied van onderwijstechnologie en lerarenbeleid. Hij was ook een van de samenstellers van Het Alternatief, een vorig jaar jaar veelbesproken onderwijsboek.

Klik hier voor aanmelding, aanvang 20.00 uur in De Bali , Amsterdam.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie