profiel

Rik Seveke


Rik Seveke
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 1: Stranger in Paradise hetkind.org/?p=59455

Ongeveer 53 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Mijn idee voor onderwijs, De Balie in Amsterdam: 9 september met Annette van Valkengoed

9 juli 2015

Rik Seveke

Geplaatst in:

In de onderwijsreeks ‘Mijn Idee voor Onderwijs’ draait het om de vraag: Waartoe dient onderwijs? In deze derde aflevering – op 9 september in De Balie in Amsterdam – zal Annette van Valkengoed haar antwoord op deze vraag formuleren.  Annette is schoolleider van Integraal kindcentrum Laterna Magica n Amsterdam. Eerder spraken Jelmer Evers en Gert Biesta hun visie op onderwijs uit in deze inspirerende reeks. De avond begint om 20.30 uur en entree bedraagt 10 euro.

annetteDe avonden van deze onderwijsreeks staan in het teken van ervaren denkers en doeners die diep en lang hebben nagedacht over de staat van het Nederlandse onderwijs. Elke aflevering biedt een gastspreker ruim de tijd om zijn of haar visie op het Nederlandse onderwijs te geven door middel van een lezing. Daarna is er kort de tijd voor enkele vragen uit het publiek om een aantal elementen uit de lezing nader te verkennen. De bijeenkomst is opgezet ter inspiratie voor iedereen die hart heeft voor het onderwijs.

Als een van de meest elementaire instituten van de samenleving is onderwijs verbonden met alle aspecten van het leven. Vandaag de dag staat het systeem van publiek onderwijs zoals zich dat heeft ontwikkeld in de afgelopen 150 jaar onder druk door technologische ontwikkelingen, demografische verschuivingen en geopolitieke veranderingen.

Leerlingen, ouders, docenten, schoolleiders en beleidsmakers worden dagelijks geconfronteerd met de grenzen van het systeem. Grenzen die belemmeringen opwerpen voor persoonlijke en collectieve ontwikkeling. Lang niet alles moet anders, integendeel. 150 jaar onderwijsontwikkeling heeft heel veel goeds opgeleverd. Maar de moderne tijd vraagt wel om een nieuw fundament. Een fundament dat ons in staat stellen opnieuw naar de wereld in het klein en in het groot te kijken. Een fundament dat leerlingen een stevigere bodem biedt om op te groeien. Dat hen voorbereidt op een wereld in permanente verandering.

Woensdag 9 september
Aanvang: 20.30 uur

De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

Tickets

 

DeBalie_LiveStreamNewsImage

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie