profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 4: De kinderen van juf Kiet hetkind.org/?p=59470

Ongeveer 46 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Mijn idee voor Onderwijs: Gert Biesta in De Balie in Amsterdam

11 februari 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

In de nieuwe onderwijsreeks ‘Mijn Idee voor Onderwijs’ draait het om de vraag: waartoe dient onderwijs? De avonden in De Balie in Amsterdam staan in het teken van ervaren denkers en doeners die diep en lang hebben nagedacht over de staat van het Nederlandse onderwijs. In deze tweede aflevering zal Gert Biesta, Nederlandse onderwijspedagoog, part-time hoogleraar ‘Education’ aan Brunel University in Londen en geassocieerd lid van de Onderwijsraad, zijn antwoord op deze vraag formuleren. Op maandagavond 13 april is het podium voor hem. Lees verder.

biestaaaaMG_4074-e1415109334889-200x300Elke aflevering biedt een gastspreker ruim de tijd om zijn of haar visie op het Nederlandse onderwijs te geven door middel van een lezing. Daarna is er kort de tijd voor enkele vragen uit het publiek om een aantal elementen uit de lezing nader te verkennen. De bijeenkomst is opgezet ter inspiratie voor iedereen die hart heeft voor het onderwijs.

Als een van de meest elementaire instituten van de samenleving is onderwijs verbonden met alle aspecten van het leven. Vandaag de dag staat het systeem van publiek onderwijs zoals zich dat heeft ontwikkeld in de afgelopen 150 jaar onder druk door technologische ontwikkelingen, demografische verschuivingen en geopolitieke veranderingen.

Leerlingen, ouders, docenten, schoolleiders en beleidsmakers worden dagelijks geconfronteerd met de grenzen van het systeem. Grenzen die belemmeringen opwerpen voor persoonlijke en collectieve ontwikkeling. Lang niet alles moet anders, integendeel. 150 jaar onderwijsontwikkeling heeft heel veel goeds opgeleverd. Maar de moderne tijd vraagt wel om een nieuw fundament. Een fundament dat ons in staat stellen opnieuw naar de wereld in het klein en in het groot te kijken. Een fundament dat leerlingen een stevigere bodem biedt om op te groeien. Dat hen voorbereidt op een wereld in permanente verandering.

Aanvang is 20.00 uur, einde omstreeks 22.00 uur.

Ticket kosten 10 euro. Bestel hier.

Adres:

De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

 

de-balie

 

 

 

 

 

 

Over De Balie

De Balie is een podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, debat en cultuur aan het Leidseplein in Amsterdam. In dertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten en (kunst)projecten.

Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving. Maar De Balie is meer: het is een kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën, het is een denktank. Het is de plek waar kunstenaars, wetenschappers en journalisten commentaar leveren op maatschappelijke ontwikkelingen en waar politici en beleidsmakers met kunstenaars, denkers, opinieleiders en publiek in contact komen. Om dit te realiseren organiseert De Balie onder meer debatten, lezingen, theatervoorstellingen, dagelijkse filmvertoningen, brainstormsessies, festivals, diners-pensant en tentoonstellingen.

Het café en het restaurant zijn een integraal onderdeel van De Balie en dragen in sterke mate bij aan de laagdrempelige en culturele ontmoetingsplek die De Balie is.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie