profiel

Tineke Spruytenburg


Tineke Spruytenburg
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 13 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Mindfulness retraite voor onderwijsmensen in Loenen: ‘Happy teachers will change the world’

2 februari 2015

Tineke Spruytenburg

Geplaatst in:

Met de oneliner ‘Happy teachers will change the world’ vat zenmeester Thich Nhat Hanh samen wat hij wil bereiken met het toepassen van mindfulness in onderwijs. In de retraite van 13 tot 17 mei (Hemelvaartsweekend) voor mensen in het onderwijs kan men ervaring opdoen op met verschillende vormen van mindfulness-beoefening. Er worden tools aangereikt om bewust(er) om te gaan met leerlingen, studenten en collega’s, vanuit een toenemende innerlijke rust en ruimte. De retraite vindt plaats in Loenen en deelname kost 250 euro.

happy teachers De laatste tijd krijgt mindfulness steeds meer internationale erkenning als een krachtig instrument voor zowel docenten als leerlingen en studenten, om de dagelijkse uitdagingen op school beter te hanteren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness effectief is in het verminderen van stress, angst en depressie. Het verhoogt de emotionele veerkracht, positieve gevoelens en sociaal gedrag alsook de cognitieve vaardigheden. Deze effecten leiden tot een coöperatieve sfeer in de klas en verminderen pesten en andere gedragsproblemen. Hierdoor levert het toepassen van mindfulness op scholen een bijdrage aan een positieve verandering in de hele maatschappij: happy teachers will change the world!

Data en tijden: 13 t/m 17 mei (Hemelvaartweekend). De retraite start 13 mei om 20.00 uur. Je kunt vanaf 18.00 uur aankomen (er is dan geen maaltijd). Einde is zondag om 16.00 uur.

Locatie: conferentiecentrum Bosoord, Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen. Tevoren zal een routebeschrijving worden toegestuurd. Zie praktische info voor meer informatie over slapen, eten etc.

Organisatie
Het programma van de retraite wordt inhoudelijk vormgegeven door Tineke Spruytenburg en Claude Acker, beiden beoefenaars met ruime ervaring in het onderwijs. St. Leven in Aandacht zorgt voor de organisatie. Daarnaast zijn er interessante workshops van mensen uit eigen land, die mindfulness trainingen verzorgen voor  kinderen en jongeren, binnen en buiten de school.

Voor wie? De retraite is toegankelijk voor iedereen die in het onderwijs werkzaam is. Van universiteit en hogeschool, tot VMBO en speciaal basisonderwijs en van directeur tot onderwijsassistent.

Kosten: € 250. Voor 1-persoonskamers vragen we €25 extra. Mocht de deelnameprijs een bezwaar zijn neem dan contact op met de organisatie, via onderstaand contactadres.

Inschrijving en contact: via de website van St. Leven in Aandacht. De inschrijving start 1 maart 2015. Contact:liaprogramma@aandacht.net.
Informatie over de opzet van de retraite bij Tineke Spruytenburg: tin.spruytenburg@gmail.com

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie