profiel

Job Christians


Job Christians
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Nationale Onderwijsweek 2-6 oktober

17 augustus 2017

Job Christians

Geplaatst in:

Ieder jaar een week vol positieve, landelijke aandacht voor het onderwijs en haar professionals. Met in de nieuwe Nationale Onderwijsstad een inspirerend programma rond een verbindend thema. Het thema van 2017: gelijke kansen. De Onderwijsweek is van 2-6 oktober. Lees meer.

Een belangrijke sleutel voor gelijke kansen in de Nederlandse samenleving ligt in het onderwijs. Gelijke kansen speelt als thema al zo’n 15 jaar. Sinds de publicatie van de Staat van het Onderwijs van vorig jaar is het weer actueel.

Het mooie van onderwijs is dat het iedere dag opnieuw gemaakt wordt. Iedere dag, door hardwerkende professionals die gefascineerd zijn door leren. Tijdens de Nationale Onderwijsweek staan zij centraal met datgene wat zij als collectief voortbrengen. De kernactiviteiten van de Nationale Onderwijsweek vinden dit jaar plaats in Nijmegen, de Nationale Onderwijsstad 2017/18. In Nijmegen leren en studeren leerlingen van 3 tot 88 jaar. Van basisschool De Dukendonck tot het Kandinsky College, van het ROC tot aan de Radboud Universiteit; in Nijmegen ben je niet snel uitgeleerd. Samen met de Nationale Onderwijsstad organiseren we een veelzijdig programma waarin we het onderwijs vieren, delen en versterken. Het centrale thema is dit jaar ‘gelijke kansen’.

Kansengelijkheid in het onderwijs, het is een veelbesproken onderwerp. We willen immers niet dat waar je wieg staat bepaalt hoe succesvol je bent. Onderwijs zou zo ingericht en georganiseerd moeten zijn dat je achtergrond niet van invloed is op je kansen en dat al je talenten (h)erkend en gestimuleerd worden. De soms weerbarstige praktijk van onze samenleving en ons onderwijs maakt dat dat geen gemakkelijke opdracht is.

ALLES OVER HET THEMA

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie