profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Nationale Schoolleiderstop Voortgezet Onderwijs 2016: ‘Hoe zet u – samen met uw team – uw ambities om in daden?’

5 september 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

Na de succesvolle editie van 2015 – deelnemers gaven de conferentie gemiddeld een 8, bekijk hier het NST2015-magazine met filmpjes – vindt op zaterdag 10 december 2016 de Nationale Schoolleiderstop Voortgezet Onderwijs 2016 plaats, de locatie en tijden volgen. Naast honderden andere schoolleiders uit heel Nederland, zijn er ook onderwijsexperts, politici en mensen uit het bedrijfsleven, wetenschap, sport en cultuur.

topvoWaarom een Nationale Schoolleiders Top?
Een schoolleider vervult een cruciale rol binnen de school. Als leider van een team of een school bent u dé sleutelfiguur tussen het bestuur en de praktijk van de leraar en de leerling en de ouders. Het succes van uw school staat of valt met uw leiderschap en de manier waarop u uw team of school aanstuurt.

Wat is het doel van de top?
Uw ambities, drijfveren en uitdagingen staan centraal op deze VO-top. Wat wilt u bereiken met uw school? Wat wilt u verbeteren? Hoe zet u – samen met uw team – uw ambities om in daden? En wat heeft u daarvoor nodig? Uw eigen professionele ontwikkeling is daarom het uitgangspunt voor het programma. We willen u inspireren en stimuleren, en we willen u de gelegenheid geven te leren en uzelf te ontwikkelen, met en door elkaar.

Om de dag zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw behoeften maken we voor de invulling van het programma gebruik van de zeven thema’s van de Kennisbasis Schoolleiders VO. Hierin staan de kern en de context van het schoolleidersvak. De kennisbasis is door het Schoolleidersregister VO opgesteld met medewerking van vele schoolleiders. De zeven thema’s zijn:

  1. Persoonlijk leiderschap;
  2. Kwaliteitsontwikkeling;
  3. Inrichten van het (toekomstig) onderwijs;
  4. Verbinden met de omgeving;
  5. Regie en strategie;
  6. Leiding geven aan verandering;
  7. Diversiteit.

We wisselen ervaringen en kennis uit over leiderschap. We organiseren ontmoetingen, gesprekken en verhalen die u kennis, ervaring en inzichten bieden die u verder helpen in uw dagelijks werk. Zodat ú als schoolleider het onderwijs nog beter kunt maken voor alle leerlingen.

Save the Date! Deel de boodschap!
Om deze dag tot een succes te maken is uw aanwezigheid en inbreng zeer waardevol. Zet daarom zaterdag 10 december 2016 alvast in uw agenda. En stuur deze boodschap ook vooral door naar uw collega-schoolleiders.
De route naar de Top, acht regiobijeenkomsten: In de maanden september en oktober 2016 vinden 8 regionale bijeenkomsten plaats in aanloop naar de Nationale Schoolleiders Top 2016. Er staan steeds één of meerdere thema’s uit de kennisbasis centraal.

Lees meer en meld je aan!

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie