profiel

Petra Kaizer


Petra Kaizer
Bekijk mijn profiel

twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Nieuwe IBBO-school in oprichting, Gelderse Vallei: informatiemiddag!

7 maart 2016

Petra Kaizer

Geplaatst in:

Kom jij meehelpen aan onze nieuwe school in de Gelderse Vallei? Petra Kaizer stelt de vraag aan bevoegde, vrijwillige leerkrachten en docenten die vanuit liefde en passie hun steentje willen bijdragen aan onderwijs vanuit het hart, Op zaterdag 19 maart is er een informatiebijeenkomst in Wageningen voor geïnteresseerden, waarin ook andere vrijwilligers welkom zijn die kinderen willen begeleiden op IBBO Barnsteen, zoals de school gaat heten.

indexibboIBBO Barnsteen zal de vijfde IBBO-school (Ik Ben Bewust Onderwijs) worden in Nederland. Dit onderwijsalternatief is een vorm van kleinschalig privéonderwijs zonder overheidssubsidie. De ouders betalen 160 euro per maand per kind voor kosten zoals huur, gas, water en licht.  De scholen draaien volledig op vrijwilligers, die speciaal opgeleid en begeleid worden vanuit het CVSO (Centrum voor Spiritueel Onderwijs) te Geleen. Hier is de eerste IBBO-school (Angeliet) in 2011 gestart.

In de opleiding gaat het vooral om de bewustzijnsgroei van de begeleiders, zodat zij de kinderen nog beter kunnen begeleiden en hen laten zijn. In je kracht staan, (zelf)acceptatie en zelfliefde. Inmiddels draait er ook een school in Meppel (Chalcedoon) en is er één in oprichting in Nijmegen (Dolomiet) en Dordrecht (Eklogiet).

IBBO zet in op bewustwording. De kinderen leren nadenken over zichzelf en krijgen de kans hun eigen sterke en zwakke punten te ontdekken en die ook te accepteren, zodat ze een zelfbewuste, sterke persoonlijkheid ontwikkelen. Hiervoor is bij IBBO veel ruimte, bijvoorbeeld door meditatie of mindfulness.

De kleinschalige scholen zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar. Het kunnen kinderen zijn die zich niet helemaal thuis voelen in het reguliere onderwijs, vaak extra gevoelige kinderen. Kinderen die liefdevolle aandacht, andere mogelijkheden en maatwerk nodig hebben. Leerlingen die het gevoel willen ervaren er te mogen zijn, te mogen zijn zoals je bent.

Op zaterdag 19 maart is er om 15.30 uur een informatiebijeenkomst in Wageningen over de op te starten school in de regio De Gelderse Vallei. Plaats van samenkomst is Duivendaal 7, in het pand van Happiness4all. Gentille Boijmans, oprichter van IBBO en Jean Freer, begeleider van de IBBO-scholen, zullen er spreken; ook een oud-leerling Ivo Corten is aanwezig en Petra Kaizer, de coördinator van IBBO Barnsteen.

IBBO Barnsteen zit nog in de voorbereidingsfase en is tevens op zoek naar een ruimte waar les gegeven kan worden en naar medewerkers die vanuit hun hart mee willen helpen de school in deze regio van de grond te tillen. Daarnaast willen we graag in contact komen met ouders die op zoek zijn naar zo’n kleinschalig alternatief voor hun kinderen en mee willen helpen investeren in deze onderwijsvorm. Zie: www.ibbo.eu

Opgave stellen we op prijs, maar ook zonder opgave bent u welkom.

Datum: zaterdag 19 maart 2016

Tijd: 15:30 – 17:30 uur

Plaats: Duivendaal 7, Wageningen (pand Happiness4all)

Contact/aanmelding: barnsteen@ibbo.euof 0318-623319 (Petra Kaizer)

Meer info: www.ibbo.eu of www.facebook.com/IBBOBarnsteen

ibbo

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie