profiel

Natasja de Kroon


Natasja-de-Kroon
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Pesten zou je de leerkracht kunnen verwijten, maar feit is dat het instituut onderwijs zélf kwetsbaar maakt voor pe hetkind.org/?p=59788

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsavond in Heerenveen: met Alphabet en gesprek over het doel van onderwijs!

21 januari 2015

Natasja-de-Kroon

Geplaatst in:

Natasja de Kroon uit Heerenveen reist heel Nederland door voor haar werk als trainer, coach en Geluksvogel. In Driebergen laat ze zich inspireren door sprekers op Onderwijsavonden, door deelname aan conferenties en door in gesprek te gaan met andere onderwijsbetrokkenen en collega-bloggers. Maar dat kan natuurlijk in Heerenveen ook,. Dit is haar oproep voor dinsdagavond 10 maart. De eerste, laagdrempelige kennismaking met elkaar, op een prachtlocatie. Aan de hand van een filmvertoning, een gesprek over goed onderwijs en een drankje. Meld je je aan? Ook de komende twee onderwijsavonden (13 april en 19 mei) staan al genoteerd. U kunt een combiticket kopen voor 30 euro.

m_alphabet_affiche-70x100angInspiratie, legitimatie en verbinding op weg naar goed onderwijs. In een noordelijke platform en leergemeenschap. Natasja de Kroon gaat ervoor.

‘Met veel plezier rijd ik een paar keer per jaar naar Driebergen om een onderwijsavond van hetkind bij te wonen. Het is de moeite waard, elke keer opnieuw. Maar het is wel ver. En dat merk je. Keer op keer valt me op dat mijn collega”s uit het hoge Noorden  ondervertegenwoordigd zijn. Voor mij reden om eens te gaan praten met de directeur van het Posthuistheater, Gerard Wolters.

Wat zou het immers mooi zijn om al die inspiratie die ons in Driebergen wordt geboden naar Heerenveen te halen?! En om ook in Heerenveen het gesprek over onderwijs op gang te brengen te houden?!

En dat gaat gebeuren!

Op dinsdagavond 10 maart organiseer ik – met ondersteuning van hetkind en het Posthuistheater de eerste onderwijsavond. We starten met de vertoning van de Onderwijsfilm van het jaar, Alphabet. Een documentaire van 1,5 uur die zich bij uitstek leent om over na te praten.  Ik heb er al eens zelf een blog over geschreven, na een voorpremiére. Op mij maakte de film diepe indruk. Na afloop had ik grote behoefte om na te kunnen praten over de implicaties van de film. Over het doel en de zin van onderwijs. En over de positie van onderwijs in onze samenleving. Wie of wat dient het? Een zin die me bij is gebleven is de zin dat we onze kinderen maar een ding verschuldigd zijn: Geluk. Ik sluit me daar als Geluksvogel van harte bij aan.

Met de onderwijsavonden hoop ik mensen die het onderwijs een warm hart toedragen te bereiken. Tijdens de eerste avond ligt het accent op ontmoeten en verbinden. Na afloop is er volop ruimte voor een gesprek onder het genot van een drankje. En daarna worden volgende stappen bekend gemaakt, de data en de sprekers zoals Natasja ze deels uit Driebergen en theater Maitland kent.

Ook komende twee onderwijsavonden staan al genoteerd.

  • 10 maart   Alphabet                                                                                                                                          Prijs:   € 7,50
  • 13 april  Marcel van Herpen en Peter Heerschop over Onderwijs en Opvoeding                               Prijs:  €  20
  • 19 mei  Valt er hier nog iets te leren (eventueel in combinatie met de uitzending Tegenlicht)       Prijs:  €  7, 50

Let op: U kunt een combiticket kopen voor 30 euro?

Eerdere blogs over Alphabet:

posthuisss10 maart: Onderwijsavond Heerenveen

Adres: Posthuis Theater, Fok 78 in Heerenveen

Tijd: 19.00 uur – 22.00 uur

Kosten: 7,50 euro.

Aanmelden via: info@posthuistheater.nl

 

avonden3339

Trailer van Alphabet

Trailer van  Onderwijsavonden in Driebergen

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie