profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsavond Gert Biesta in Driebergen: ‘De terugkeer van de pedagogiek?’

11 mei 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

De reeks Onderwijsavonden van hetkind wordt geopend door Gert Biesta. Niet voor het eerst in Driebergen, maar wel voor het eerst in zijn rol als hoogleraar –namens het NIVOZ – op de leerstoel Pedagogische Dimensies aan de Universiteit voor Humanistiek. Omdat deze avond direct na de zomervakantie is gepland, op woensdagavond 7 september al, is het verstandig om tijdig uw kaart te reserveren. Theater Maitland – op landgoed De Horst – vormt als altijd het sfeervolle toneel. Lees verder over de invulling van deze avond.

Nivoz-_DSC7552-FINAL

Foto Marco Hofsté

In zijn lezing zal hij, om de start van zijn leeropdracht te markeren, ingaan op de unieke bijdrage van de pedagogiek aan praktijken van onderwijs, opleiding en vorming. Hij zal laten zien waar die bijdrage in ligt, wat er uniek en onderscheidend aan is, waarom de tijd rijp is om de pedagogiek weer een expliciete rol te geven in educatief denken en doen, en wat het vergt om de pedagogiek bij de tijd te brengen. Dit alles is niet alleen van belang voor de kwaliteit van onderwijs, opleiding en vorming zelf, maar ook voor de betekenis van onderwijs, opleiding en vorming voor vraagstukken van goed leven en goed democratische samenleven.

Over deze thematiek verschijnt bij uitgeverij Phronese Het Leren Voorbij: Democratisch Onderwijs voor een Humane Toekomst, de Nederlandse vertaling van Biesta’s Beyond Learning: Democratic Education for a Human Future uit 2006. Dit boek – de eerste uitgave – zal aan het einde van deze lezing officieel worden uitgereikt.

 

Gert Biesta is..

  • Professor of Education, Brunel University London;
  • Hoogleraar NIVOZ Leerstoel Pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit voor Humanistiek;
  • Visiting Professor ArtEZ Hogeschool Arnhem;
  • Professor II, NLA University College, Bergen, Noorwegen;
  • lid van de Onderwijsraad

Hetkind-themalogo-onderwijsavond

Acht onderwijsavonden

Op weg naar goed onderwijs? De acht onderwijsavonden in Driebergen bieden – ieder op eigen wijze – inspiratie en legitimatie voor een goede onderwijspraktijk, stof om het gesprek te kunnen voeren en uw eigen ontwikkeling (en die van uw collega’s en school) van nieuwe input te voorzien. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden eerder hun weg naar Driebergen, ten behoeve van (eigen) of schoolontwikkeling vanuit pedagogische oriëntaties.

registermcogax71EAKaarten en passe-partout
U kunt losse kaarten bestellen of een passe-partoutkaart aanschaffen voor alle acht avonden, Gelet op de animo, die almaar toeneemt, is dat geen slecht idee. De Onderwijsavond vindt opnieuw plaats in het sfeervolle theater Maitland en de entreeprijs is 32,50 euro. Voor een passe-partoutkaart betaalt u 195 euro. Wie tenminste zeven Onderwijsavonden aanwezig is – krijgt een aantekening van 16 register-uren in het lerarenregister. Hieronder kunt u al uw kaarten bestellen.

Wilt u met een schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 0343-556750 of info@nivoz.nl

Let op:
Alle boeken van NIVOZ en hetkind zijn op Onderwijsavonden in Driebergen met 10% korting te verkrijgen.

onderwijsavonden 2

Resterende ONDERWIJSAVONDEN 2016-2017

Donderdag 29 september: Geert Kelchtermans
Hoogleraar op de Katholieke Universiteit van Leuven, aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Tevens verantwoordelijk voor het Onderwijsbeleid en -vernieuwing aan de Lerarenopleiding

sihameWoensdag 9 november: Sihame El Kaouakibi
Belgische jongerenactiviste van Marokkaanse origine. Oprichter en directeur van het stadsproject Let’s go urban. Ze komt voor in de lijst van ’30 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ volgens het Belgische blad Knack.

Woensdag 7 december:  Thema-avond: Waarom kan het wel? Voorbeelden uit de praktijk.

Donderdag 19 januari: Jessica Mesman
Associate Dean of Education, Faculty of Arts and Social Sciences, Department of Science and Technology Studies aan de Universiteit van Maastricht.

Woensdag 8 maart: Sietske Waslander
Hoogleraar TIAS School for Business and Society, lid van Onderwijsraad en van Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Woensdag 19 april: Christa Anbeek
Hoogleraar Remonstrants Seminarium Amsterdam, en universitair hoofddocent existentiële en levensbeschouwelijke reflectievaardigheden, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek.

Woensdag 7 juni: Harry Kunneman
Hoogleraar Sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek, ihb theorie en praktijk van normatieve professionalisering

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie