profiel

Jan Fasen


janfasen
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 15 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsavond afgelast, met Geert Kelchtermans in Echt

21 januari 2014

janfasen

Geplaatst in:

De stichting Onderwijs Midden Limburg (SOML) en Connect2Live organiseert in samenwerking met hetkind onderwijsavonden in Echt. De eerste bijeenkomst (op 22 april) – een lezing van Geert Kelchtermans – is echter afgelast vanwege te geringe aanmeldingen. De tweede Onderwijsavond – op donderdagavond 5 juni met Bas Levering –  blijft op de agenda staan, in de hoop dat de animo aantrekt.

De onderwijsavonden in Driebergen hebben immers een flinke reputatie opgebouwd. Vanaf de start – in 2010 – groeit de animo exponentieel. Omdat theater Maitland een beperkte capaciteit heeft (275 stoelen) en Driebergen op een doordeweekse avond voor de verre reizigers moeilijk bereikbaar is, hopen we in Limburg een start te maken. Uit de belangstelling voor de Onderwijsavond op 5 juni zal blijken of er een bodem ligt om langs deze weg inspiratie en legitimatie aan te blijven bieden..

Bas Levering op 5 juni

Op 5 juni spreekt Prof. Bas Levering vanuit het thema ‘Over de persoon van de leerkracht. De pedagogiek terug in het denken over onderwijs’. 

Inleiding:
Rond 1970 verdween de pedagogiek uit het wetenschappelijk denken over het onderwijs. Sindsdien is de positie van de leerkracht in het onderwijskundig onderzoek gemarginaliseerd. Er zijn sindsdien wel pogingen gedaan om het pedagogische denken weer de opleiding in te brengen, maar die zijn nooit echt succesvol geweest. Door de jaren heen heeft de overheid het pleidooi om aan de professional meer ruimte te geven eigenlijk alleen met de mond beleden. Waarom is de persoon van de leerkracht zo belangrijk? Hoe moeten we het onderzoek naar de aan leerkrachten te stellen eisen inrichten? Hoe krijgen we de pedagogiek terug in het denken over onderwijs en wat levert dat op?

bas lDr. Bas Levering, emeritus-lector Algemene Pedagogiek aan Fontys Hogescholen, was van 1975 tot 2012 als wijsgerig en historisch pedagoog verbonden aan de Utrechtse Universiteit. Van 2009 tot 2011 was hij ook gastprofessor pedagogiek aan de Universiteit van Gent. In de maand mei is hij uitgenodigd om een aantal lezingen te geven aan de universiteiten van Hangzhou en Nanjing in China. Hij heeft toegezegd op 5 juni zijn Chinese ervaringen mee naar Echt te nemen.

We beginnen, net als in Driebergen om 19.30 uur. De entree bedraagt 30 euro en u kunt u via deze link aanmelden.

Aanmelden

Gastheer is het SOML, die in de prachtige aula van het Connect College honderden mensen kan ontvangen. Bovendien wordt het Limburgse netwerk Connect2Live betrokken en zijn ook andere partners op deze avonden van harte welkom.  De entree bedraagt 30 euro en u kunt zich voor deze avond aanmelden via het netwerk Connect2Live. We beginnen, net als in Driebergen om 19.30 uur. Maar u bent vanaf zeven uur welkom.

c2l2Locatie:
Connect College
Maasbrachterweg 22, 
Echt

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie