profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 8: ‘Dreamschool’ hetkind.org/?p=59552

Ongeveer 53 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsavond met Ido Weijers: ‘Over veelplegers, over stoppen of volharden en de rol van onderwijs’

29 mei 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Ido Weijers is de voorlaatste spreker in de inspirerende reeks Onderwijsavonden in Driebergen. Op woensdag 13 april is hij te gast in theater Maitland. Prof. dr. Weijers bekleedt de bijzondere, interdisciplinaire leerstoel Jeugdbescherming, ingesteld vanwege de Raad voor de Kinderbescherming. In zijn laatste boek – Stoppen of volharden. Portretten van jonge veelplegers. presenteert hij een analyse van het moeizame proces van stoppen met criminaliteit als die eenmaal tot routine is geworden. OP deze avond zal hij de vraag proberen te beantwoorden hoe we kunnen voorkomen dat jongeren in een criminele carriere geraken en wat er van het onderwijs gevraagd mag worden. Theater Maitland, dat doorgaans met 270 mensen snel gevuld is, is andermaal de sfeervolle plaats van handeling. Lees meer.

Hetkind-themalogo-onderwijsavondOp weg naar goed onderwijs? De zes onderwijsavonden in Driebergen bieden – ieder op eigen wijze – inspiratie en legitimatie voor een goede onderwijspraktijk, voldoende stof om het gesprek te kunnen voeren en uw eigen ontwikkeling (en die van uw collega’s en school) van nieuwe input te voorzien. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden al eerder hun weg naar Driebergen voor inspiratie, legitimatie en verbinding ten behoeve van (eigen) of schoolontwikkeling vanuit pedagogische oriëntaties.

De afgelopen jaren zijn een groot aantal sprekers verschenen, zoals
in 2014-2015: Luc Stevens, Johan Deklerck, Jan Wiegers, Peter Heerschop en Marcel van Herpen, Anne Speckens, Jo Hermanns en Henk Oosterling.
in 2013-2014: Paul Verhaeghe, Paul Frissen, Joseph Kessels, Monique Volman, Kees van der Wolf,  Gert Biesta en Max van Manen.
in 2012-2013: Toshiro Kanamori, Micha de Winter, Rob Martens, Dolf van den Berg, Jelle Jolles, Jos Kessels en Charlotte Visch.
in 2011-2012: Luc Stevens, Sieneke Goorhuis-Brouwer, Ferre Laevers, Bas Levering, Ludo Heylen, Martine Delfos en Beate Letschert.

Op hetkind.org en  achter deze link vindt u verslagen en korte video-registraties.

idooostopenIdo Weijers

Ido Weijers vertelt onder meer naar aanleiding van zijn laatste boek – Stoppen of volharden. Portretten van jonge veelplegers. Hij zal een analyse presenteren van het moeizame proces van stoppen met criminaliteit als die eenmaal tot routine is geworden. Weijers gaat in op enkele cruciale factoren die daarbij een rol spelen.  Vervolgens zal hij de vraag proberen te beantwoorden hoe we kunnen voorkomen dat jongeren in een criminele carriere geraken. Ik zal laten zien dat ‘geschikt onderwijs’  daarbij essentieel is. We kunnen het ons maatschappelijk gezien gewoon niet veroorloven deze jongens aan hun lot over te laten. Maar onderwijs dat geschikt is voor deze jongens, stelt zeer zware of specifieke eisen aan het soort onderwijs én aan de docent.

Losse kaarten of passe-partout

U kunt losse kaarten bestellen, dan wel in passe-partoutvorm. Gelet op de animo  die almaar toeneemt, geen slecht idee om teleurstelling te voorkomen. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden al eerder hun weg naar Driebergen voor inspiratie, legitimatie en verbinding ten behoeve van (eigen) of schoolontwikkeling vanuit pedagogische oriëntaties.

Theater Maitland in Driebergen (op landgoed De Horst) is de inspirerende plek waar we samenkomen. Wees wel op tijd met tickets bestellen. Het gebeurt steeds vaker dat de zaal met 300 mensen vol is. Een losse entreekaart kost 30 euro. U kunt zich HIER aanmelden. Een passe-partout (voor alle zes avonden)  kost 155 euro. Wilt u met een schoollteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift en is er korting mogelijk. Haar email is info@nivoz.nl

Laatste onderwijsavond en spreker in schooljaar 2015-2016

Woensdag 15 juni: Joop Berding en Wouter Pols
Docenten en onderzoekers bij het Instituut voor Sociale Opleidingen en Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam

 


 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie