profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsavond: Ontwikkeling van Pedagogische tact/leiderschap, mogelijkheden en moeilijkheden

21 mei 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

Op woensdag 7 december sluiten we dit kalenderjaar 2016 af met een speciale Onderwijsavond, verzorgd door NIVOZ-docenten. Zij zullen verhalen over ervaringen ten aanzien van ontwikkeling van pedagogische tact en leiderschap, over de mogelijkheden en de moeilijkheden. Het is de vierde onderwijsavond in serie van acht. Meer informatie volgt.

goodprPedagogische Tact is meer dan alleen het verbeteren van de relatie of een pedagogisch kompas, het is een opdracht: ik heb iets te doen!

Er is verschil tussen ’iets belangrijk vinden’ en het ‘echt niet meer laten gaan’.  Op deze avond bemoedigen we elkaar om je eigen pedagogische opdracht af te stoffen van alle moeilijkheden waarom ik/jij het (nog) niet aangaat.  We streven ernaar een diepere laag bij elkaar aan te spreken, de plek der moeite te betreden.

Het is geen avond om je te laten entertainen, we vragen je actief mee te doen: Wat heb jij voor ogen met je relatie met de kinderen, met de ontwikkeling van je leerkrachten, of met je zorgcultuur? Welke situatie vraagt om aandacht, om jouw aandacht?

Pedagogisch concepten en vooronderstellingen worden zichtbaar in verhalen uit de praktijk. Met elk verhaal spreken we jou aan op je eigen vraag of opdracht.

Op weg naar goed onderwijs? De acht onderwijsavonden in Driebergen bieden – ieder op eigen wijze – inspiratie en legitimatie voor een goede onderwijspraktijk, stof om het gesprek te kunnen voeren en uw eigen ontwikkeling (en die van uw collega’s en school) van nieuwe input te voorzien. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden eerder hun weg naar Driebergen, ten behoeve van (eigen) of schoolontwikkeling vanuit pedagogische oriëntaties.

Kaarten en passe-partout
U kunt losse kaarten bestellen of een passe-partoutkaart aanschaffen voor alle acht avonden, Gelet op de animo, die almaar toeneemt, is dat geen slecht idee. De Onderwijsavond vindt opnieuw plaats in het sfeervolle theater Maitland en de entreeprijs is 32,50 euro. Voor een passe-partoutkaart betaalt u 195 euro. Wie tenminste zeven Onderwijsavonden aanwezig is – krijgt een aantekening van 16 register-uren in het lerarenregister. Hieronder kunt u al uw kaarten bestellen.

registermcogax71EAWilt u met een schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 0343-556750 of info@nivoz.nl

Let op:
Alle boeken van NIVOZ en hetkind zijn op Onderwijsavonden in Driebergen met 10% korting te verkrijgen.

Resterende ONDERWIJSAVONDEN 2016-2017

Donderdag 19 januari: Jessica Mesman
Associate Dean of Education, Faculty of Arts and Social Sciences, Department of Science and Technology Studies aan de Universiteit van Maastricht.

Woensdag 8 maart: Sietske Waslander
Hoogleraar TIAS School for Business and Society, lid van Onderwijsraad en van Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Woensdag 19 april: Christa Anbeek
Hoogleraar Remonstrants Seminarium Amsterdam, en universitair hoofddocent existentiële en levensbeschouwelijke reflectievaardigheden, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek.

Woensdag 7 juni: Harry Kunneman
Hoogleraar Sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek, ihb theorie en praktijk van normatieve professionalisering

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie