profiel

Lisa Oskamp


Lisa Oskamp
Bekijk mijn profiel

Liesbeth Breek


Liesbeth Breek
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé Alkmaar leert: Welke leraar wil jij zijn?

22 september 2014

Lisa Oskamp

Geplaatst in:

Op donderdag 6 november 2014 vindt het eerste onderwijscafé Alkmaar leert! van Alkmaar en omstreken plaatsvinden op initiatief van Lisa Oskamp en Liesbeth Breek. Welke leraar wil je zijn? is de vraag die centraal staat tijdens deze onderwijsavond voor docenten VO, ouders, schoolleiders en andere belangstellenden. Aanmelden kan via alkmaarleert@gmail.com.

Hetkind-themalogo-onderwijscafeDoor de hectiek van alle dag en zaken als de controlebehoefte van onze overheid is er in het onderwijs te weinig tijd om in rust met elkaar te praten over de essentie van het leraarschap. Waarom ben ik leraar en wat is mijn pedagogische ideaal?

Over deze vragen gaan we het hebben tijdens de eerste bijeenkomst van Alkmaar leert! op donderdag 6 november 2014 in Wijk- en ontmoetingscentrum De Eenhoorn, Verdronkenoord 44, 1811BG te Alkmaar.

De avond start met een introductie van Simon Verwer. Simon is werkzaam als docent Grote Denkers aan het Hyperion Lyceum te Amsterdam. Daarnaast is hij onderwijsfilosoof en verzorgt hij lezingen en workshops. Ook schrijft hij, samen met een vriend, blogs onder de naam Denkfiguren. Hij zal vertellen over wat hem inspireert als leraar en over enkele van zijn initiatieven: Leraren van Nederland en Curious Teachers.  Simon is opgegroeid in Alkmaar en heeft op het Willem Blaeu gezeten.

Wat: Onderwijscafé Alkmaar leert! Met een introductie van Simon Verwer

Waar: Wijk- en ontmoetingscentrum De Eenhoorn, Verdronkenoord 44, 1811BG te Alkmaar (op loopafstand van station Alkmaar). Hier is meer informatie over parkeren en toegankelijkheid.

Wanneer: Donderdag 6 november, inloop vanaf 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur.

Wie: docenten VO, ouders, schoolleiders en andere belangstellenden

Aanmeldenalkmaarleert@gmail.com. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld

Volg ons ook op Twitter: @alkmaarleert

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie